Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Συλλούρης επισκέφθηκε τον Δήμο Δράμας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Συλλούρης κατέθεσε στεφάνι στο Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών στην Χωριστή, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Ζαρόγλου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων μαζί με πλήθος κατοίκων της Χωριστής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Δράμας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστης Τερζής, αναπληρώνοντας τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα στο 2nd CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.).

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε μια ουσιαστική συζήτηση για τη Δράμα και τις δυνατότητες ανάπτυξής της.

Τέλος, ακολούθησε επετειακή ομιλία διοργανωμένη από τον Σύλλογο Κυπρίων Ν. Δράμας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα δύο χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο την 1η Απριλίου 1955 και με κεντρικό ομιλητή τον κ. Συλλούρη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι ρίζες μας».