ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ 52ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης 29-8-2018, στο Μυλοπόταμο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, έξι αλλοδαποί, ηλικίας 16, 17, 18, 18, 20 και 41 ετών, φιλοξενούμενοι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Δράμας, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., οι δράστες, ευρισκόμενοι σε κεντρικό σημείο του χωριού, αρχικά επιτέθηκαν απρόκλητα, λεκτικά και με σωματική βία, σε βάρος διερχόμενου από το σημείο 52χρονου ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια ο 17χρονος δράστης τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην ωμοπλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν ξεκίνησε με μια ομάδα, 10 ατόμων, φιλοξενούμενων στο Καμπ να ζητάνε τσιγάρα από θαμώνες καφετέριας και να αντιδρούν όταν δεν έγινε αποδεκτό το «αίτημά» τους.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ιρακινής καταγωγής. Από το χώρο του συμβάντος κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 24 εκατοστών.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, νοσηλεύτηκε και έλαβε εξιτήριο, χωρίς να διατρέξει κίνδυνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. Μετά την παρουσία τους ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Όσον αφορά τη μη επιβολή του μέτρου της προφυλάκισης στον 17χρονο που επιτέθηκε με μαχαίρι, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν προβλέπεται προφυλάκιση για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα που τελέστηκαν από ανήλικους.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Αυγούστου κλιμάκιο του Δήμου Δράμας, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μυλοποτάμου κ. Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, καθώς και πολιτών από τον Μυλοπόταμο, επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας κ. Χρήστο Σταμπουλή, ζητώντας να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Επίσης, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, μετά την Αστυνομική Διεύθυνση, επισκέφτηκαν και την Εισαγγελία Δράμας για να ενημερώσουν για το περιστατικό.

Πάντως, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλοξενούμενων στο Καμπ είναι θορυβημένοι από το περιστατικό και επιθυμούν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την τοπική κοινωνία και ενδεχομένως να γίνουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου πολλοί από τους πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας απασχολούνται σε εργατικές εργασίες.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο εν λόγω φερόμενος ως δράστης δεν ανήκει πλέον στη δομή και δεν είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του Καμπ, καθώς επίσης και πως μετά το περιστατικό διεκόπη η παροχή μεταφοράς από το Αστικό ΚΤΕΛ προς την συγκεκριμένη σημείο της Βιομηχανικής περιοχής.