Επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα covid-19 στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, ζητάει με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας.

Στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στην 4η ΥΠΕ, τη Διεύθυνση Υγείας Δράμας, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και τον ΕΟΔΥ, αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωστοποιούμε ότι έχουμε ανεπίσημη ενημέρωση για την παρουσία θετικών κρουσμάτων Covid-19 στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας και ότι υπάρχει διασπορά της νόσου στην κοινότητα των προσφύγων αλλά και στους εργαζόμενους του κέντρου.

Γνωρίζουμε ότι είναι πάγια τακτική τα κρούσματα ελέγχονται και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ. Διαπιστώνουμε όμως προς μεγάλη έκπληξή μας ότι δεν εμφανίζονται στα καταγεγραμμένα κρούσματα που επίσημα ανακοινώνονται για τον Νομό μας μέσω ΕΙΔΥ.

Δεδομένου ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας και κατ’ εξοχήν για θέματα δημόσιας υγείας. Γνωρίζετε ότι ο Νομός μας έχει πληγεί από το 2ο κύμα της πανδημίας και είμεθα αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε μια νέα ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην περιοχή Δράμας.

Ζητούμε λοιπόν εγγράφως και επισήμως την ενημέρωσή μας από τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τη συνδρομή όλων των φορέων προς αποφυγή μιας νέας διασποράς στον πληθυσμό μας. Ο Νομός μας, αλλά και το νοσοκομείο μας, ακόμη μετρούν πληγές που άφησε πίσω του το 2ο κύμα.

Ευχή όλων μας να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις».