ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • «Θα πέσει στο κενό»

 

Η Κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη» που επιδιώκει να επιβάλει σε όλη την κοινωνία, επιχειρεί τώρα να επιβάλει την παρουσία της αστυνομίας και μέσα σε όλα τα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι ειδικά φορτισμένος δημόσιος χώρος, με ιδιαίτερες συνταγματικές πρόνοιες και αυτοδιοίκητο, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος».

«Επιπλέον», πρόσθεσε ο Βουλευτής, «η συνεχής παρουσία ενστόλων, η διαρκής παρακολούθηση της ζωής μέσα στα πανεπιστήμια, ο συνεχής έλεγχος, η μηδενική ανοχή, δεν συνάδουν με την ακαδημαϊκή ζωή και θα δημιουργήσουν νέες εντάσεις. Πρόκειται για μια επιλογή με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, η οποία θα πέσει στο κενό».

Ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε πως προφανώς υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές σε ορισμένα και όχι σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ. Ωστόσο, η επιλογή της Κυβέρνησης να επιβάλει διαρκή παρουσία αστυνομικών στα πανεπιστήμια, αποδεικνύει ότι η θεωρία της πως το πανεπιστημιακό άσυλο προστάτευε αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές και εμπόδιζε την αστυνομία να παρέμβει, κατέρρευσε.

Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να στελεχωθεί το τμήμα φύλαξης των πανεπιστημίων που θα πρέπει να υπάγεται και να λογοδοτεί στους Πρυτάνεις και τη διοίκηση των πανεπιστημίων, τμήμα το οποίο αποδυνάμωσε ως Υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης ο σημερινός Πρωθυπουργός. «Αλλά επ’ ουδενί, δεν μπορούμε να μιλάμε για αστυνομικό προσωπικό μέσα στα πανεπιστήμια», κατέληξε