ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» Γ. ΖΙΜΠΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

 

Επερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Γιώργο Ζιμπίδης, σχετικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και τη δράση «SYNERGEIA 2028».

 

«Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού»

 

Η επερώτηση με θέμα «Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού» έχει ως εξής:

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού το 2017-2018 υπήρξε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, των Περιφερειακών Συμβούλων, των φορέων της Δράμας, και γενικά όλης της Δραμινής κοινωνίας, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης του από την Περιφέρεια και της αναποτελεσματικής διοίκησης της πολιτικής ηγεσίας της Π.Α.Μ.Θ., η οποία όφειλε να μεριμνήσει έγκαιρα για την ομαλή εξέλιξη της λειτουργίας του.

Επειδή οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από το Χ.Κ.Φ. αλλά και η αγορά γενικά της Π.Ε. Δράμας επλήγησαν ιδιαίτερα λόγω των δικών σας αστοχιών και παραλείψεων,

επερωτάσθε:

1) Γιατί δεν έχετε προβεί ως οφείλατε σε έναν απολογισμό της περιόδου 2016-2017 ώστε να ξέρει η κοινωνία αλλά και εμείς, τι οικονομικά αποτελέσματα υπήρξαν πέρσι, που ομολογουμένως πέρσι υπήρξε μεγάλη επεκτασιμότητα.

2) Πού οφείλεται, και ποιος ευθύνεται για την τραγική εικόνα που παρουσιάστηκε εφέτος, διότι οι αλληλοκατηγορίες που απευθύνονται μεταξύ σας –είτε για αδιαφορία, είτε για γραφειοκρατικά εμπόδια- επίσημα πλέον είναι πρωτοφανείς.

Η κοινωνία της Δράμας απαιτεί πειστική απάντηση στα ερωτήματα αυτά, και όχι να παρακολουθεί άφωνη τις μεταξύ σας κατηγορίες, που μέσω αυτών προσπαθείτε να αποφύγετε τις προσωπικές αλλά και συλλογικές σας ευθύνες.

 

«SYNERGEIA 2018»

 

Η επερώτηση με θέμα «SYNERGEIA 2018» έχει ως εξής:

Στο ετήσιο πρόγραμμα Δράσης έτους 2018 που εγκρίθηκε με την αριθ. 203/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πρόγραμμα της ΠΕ Δράμας προβλέπεται η διοργάνωση και η χρηματοδότηση της δράσης «SYNERGEIA» με προϋπολογισμό 20.000€ στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και οικονομικής αλληλεγγύης, προώθησης τοπικών προϊόντων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η σύζευξη προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, με την 1η Θρακο-Μακεδονική «SYNERGEIA» να οργανώνεται και να γίνεται το 2015 στην Κομοτηνή, το 2016 στην Αλεξανδρούπολη, το 2017 στην Καβάλα, το 2018 ορίστηκε στην Π.Ε. Δράμας (γι’ αυτό άλλωστε και η πρόβλεψη δαπάνης 20.000€ στο πρόγραμμα δράσης) και για το 2019 να γίνει στην Ξάνθη.

Η ΔΑΟΚ Π.Ε. Δράμας η οποία ορίστηκε υπεύθυνη της διοργάνωσης μετά από εντολή της Περιφέρειας, είχε συστήσει ομάδα εργασίας 8 ατόμων η οποία ξεκίνησε τις επαφές της εδώ και ένα μήνα, κλείνοντας κάποιες κατ’ αρχήν συμφωνίες με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης, των παραγωγών διατροφικού τομέα και όχι μόνο, για την άρτια οργάνωση της δράσης, που πρώτη φορά θα γινόταν στην Π.Ε. Δράμας.

Ξαφνικά και χωρίς καμιά αιτιολόγηση, πληροφορηθήκαμε ότι η δράση της «SYNERGEIA» δεν θα διεξαχθεί στην Δράμα αλλά στην Ξάνθη!

Επερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα,

Γιατί έγινε αυτή η αυθαίρετη αλλαγή;

Ποιο σκοπό εξυπηρετεί;

Η κοινωνία της Δράμας απαιτεί όπως και το Περιφερειακό Συμβούλιο -αλλά ακόμη βεβαίως και η ομάδα εργασίας των 8 ατόμων που αποτελείτο από υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας που ξόδεψαν άδικα χρόνο και μεράκι ξεκινώντας με όρεξη, ώστε να ανταποκριθούν στην εντολή που τους δώσατε- να ενημερωθεί ποιοι λόγοι οδήγησαν στην ματαίωση της δράσης αυτής και από ποιους ασκήθηκαν πιέσεις για να πάρετε αυτήν την απόφαση.