ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, στην ομιλία του, ανέφερε τα εξής:

Η εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας από πλευράς του κ. Βορίδη είχε καλή σκηνοθεσία, δυνατή ερμηνεία, με αδύναμο σενάριο. Το δε σενάριο αυτό έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο σκέλος είναι η κατασυκοφάντηση των προστατευόμενων μαρτύρων και της Δικαιοσύνης -των εισαγγελέων- και μάλιστα με έναν τρόπο σκαιότατο, θα έλεγα, χωρίς να γνωρίζουν τι έχουν πει οι μάρτυρες. Θα ήθελα εδώ να σας ενημερώσω για δύο δημοσιεύματα, για το τι λένε οι μάρτυρες, από δύο εφημερίδες που δεν μπορούν να θεωρηθούν και φιλικές προς το ΣΥΡΙΖΑ, «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ». Ακριβώς έναν χρόνο πριν, λέει η κυρία Γιάννα Παπαδάκου: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, βίντεο και καταγγελίες. Εμπλέκονται δέκα πολιτικά πρόσωπα, βίντεο μάλιστα δείχνουν πως συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία». Γιατί δεν έχετε μηνύσει ακόμα την κυρία Παπαδάκου;

Δεύτερο δημοσίευμα, το οποίο είναι από τον κ. Βασίλη Λαμπρόπουλο, στο ΒΗΜΑ. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το ΒΗΜΑ. Λέει, λοιπόν, ο κ. Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Και όπως έλεγαν σε μια συνολική αποτίμηση γνώστες του φακέλου που έχει σχηματίσει το FBI, ο φάκελος που έχει δοθεί στην ελληνική Βουλή αφορά το 10% των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αναφορές για χρηματισμούς πολιτικών που υπάρχουν στις καταθέσεις των τριών υπό προστασία μαρτύρων διασταυρώνονται σε σημαντικό μέρος από τις καταγραφές της εταιρείας, προγραμματισμού συναντήσεων και των σκοπών που εξυπηρετούν, λίστες εσωτερικής χρήσης με ποσά που δίνονται σε διάφορα πρόσωπα». Γιατί δεν μηνύετε τον κ. Λαμπρόπουλο;

Αυτά που γράφονται σε εφημερίδες που δεν είναι φιλικές προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πώς τα αντικρούετε και λέτε ότι οι μάρτυρες αυτοί είναι αναξιόπιστοι; Διότι τα γράφουν εφημερίδες που είναι κατά βάση φιλικές προς εσάς.

Το δεύτερο σκέλος είναι πιο σημαντικό: Είναι η σκευωρία. Και εδώ έρχεται ο κ. Φρανκ Άντεργουντ και γινόμαστε σήριαλ. Λέτε, λοιπόν, ότι η οργάνωση μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του FBI, μαζί με την οργάνωση μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αμερική, στήνουν την πλεκτάνη, βρίσκουν μάρτυρες τους οποίους πείθουν να καταθέσουν, ερχόμαστε στην Ελλάδα, στήνουμε τη Δικαιοσύνη, στήνουμε εδώ τους μάρτυρες που θα καταθέσουν -και έχουν καταθέσει- και κάνουμε αυτήν τη σκευωρία.

Υπάρχει ένας που μπορεί να υποστηρίξει σε αυτήν τη χώρα αυτό το σενάριο; Γιατί αυτό το σενάριο λέτε ως γραμμή. Και μάλιστα πλήττετε και τον έναν από τους τρεις πυλώνες, τη Δικαιοσύνη, ότι είναι σκευωρός, συκοφάντης και στημένη και δεν έχετε αποδείξει κάτι σε αυτό το πράγμα, μέχρι στιγμής. Γιατί αν θα χρειαστεί να το αποδείξετε, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχετε να πείτε τίποτα.

Κατανοώ, βέβαια, ότι πρέπει να κουμαντάρετε επίσης και την κοινοβουλευτική σας ομάδα και γι’ αυτό το βράδυ θα αποχωρήσετε, γιατί υπάρχει ένας φόβος να βγουν παραπάνω οι ψήφοι για συγκεκριμένα πρόσωπα. Με τη λογική, λοιπόν, του ταρατατζούμ και της καταγγελίας, το βράδυ θα αποχωρήσετε.

Επίσης, και εδώ θα ήθελα να έχω και τη διαβεβαίωση ή τη διάψευση – αν και εγώ κόβω το κεφάλι του κ. Βορίδη ότι δεν συμβαίνει αυτό – ότι υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία λένε για δεκαπέντε υπογραφές δικαστικών που ζητούν να αφαιρεθεί η υπόθεση από τους συγκεκριμένους εισαγγελείς. Αλλά εσείς δεν έχετε καμία σχέση με αυτό και – ξαναλέω – κόβω το κεφάλι το δικό σας.

Κλείνω, λοιπόν, με τα λόγια σας, γιατί αυτό μόνο μπορούμε να πούμε προς εσάς: Αίσχος, ντροπή και καταισχύνη για την κατατρομοκράτηση μαρτύρων και Δικαιοσύνης, επειδή νιώθετε, και ιδρώνετε που το νιώθετε, ότι κάποια στιγμή η δικαιοσύνη θα φτάσει και σε όσους, τυχόν, μπορεί να έχουν σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS. Γιατί ακούω κι αυτό: «Ναι, υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS, αλλά ποιος φταίει;» Είναι σαν το «πρεζόπλοιο» που ήρθε μόνο του σε ελληνικό λιμάνι και δεν βρήκαμε ποιος το έφερε.