Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έκανε γνωστό ότι επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τεθούν σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αφορά πλέον γιατρούς και φαρμακοποιούς ενώ, προβλέπονται και κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους.

Μάλιστα οι φαρμακοποιοί δεν είχαν ενταχθεί αρχικά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και φαίνεται πως προστέθηκαν στη συνέχεια.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός, θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών.

Οι κυρώσεις

Πάντως όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, είτε πρόκειται για υγειονομικό προσωπικό είτε για διοικητικό, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έως την 1η Σεπτεμβρίου, διαφορετικά δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη ακόμη και με απομάκρυνση από την εργασία.

Σε ότι αφορά σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα γίνονται έλεγχοι και θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν εμβολιασθεί σε ποσοστό περίπου 95% ήδη.

Πηγή: dikaiologitika.gr