Στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από πλευράς αντιπολίτευσης υπήρξε ερώτημα για τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και αν ο Δήμος έχει επαρκή χρήματα για τη θέρμανση των σχολείων.

Απαντώντας, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού κα Αναστασία Τόλιου ανέφερε: «Οι αυξήσεις που οφείλονται στο κόστος της ενέργειας είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τον Δήμο. Ειδικά ο Δήμαρχος Δράμας έστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών δύο επιστολές, 25 Οκτωβρίου την πρώτη και 31 Ιανουαρίου τη δεύτερη, με τις οποίες ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση για τις δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στην τιμή πετρελαίου και ρεύματος. Τον Δεκέμβριο του 2021 με έκτακτη χρηματοδότηση ενισχύθηκαν τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών κατά 54.000 ευρώ. Τώρα, η προπαρασκευαστική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί ανάμεσα στην ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του χρηματοδοτικού φακέλου για την Αυτοδιοίκηση, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, με έκδοση έκτακτης, συμπληρωματικής ΚΑΠ, ύψους 114 εκ. ευρώ για την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των Δήμων όλης της χώρας και πρόσθεση στήριξη από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ύψους 14 εκ. ευρώ για τις αυξημένες δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών. Δεν θα σταματήσουμε κι εμείς, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, να διεκδικούμε με προτάσεις από τα αμρόδια Υπουργεία.

Τα σχολεία μας έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο. Φροντίσαμε και γεμίσαμε τις δεξαμενές τους πρόσφατα κι αν ο καιρός διατηρηθεί σε φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, δεν θα χρειαστεί να ξαναβάλουμε. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με απλήρωτα τιμολόγια και στη διάθεσή των ταμείων μας έχουμε ένα επαρκές ποσό για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Η ανακοίνωση της έκτακτης χρηματοδότησης δίνει σίγουρα μια ασφάλεια, καλύπτοντας τις ανατιμήσεις».