ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Καθόλου τιμητικό για την πολιτική μας ζωή, σε κοινοβουλευτικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο. Η πολιτική δεν είναι για όλους… Είναι ένα διαχρονικό επάγγελμα για λίγους!!! Για τζάκια πολιτικά που ακόμα καπνίζουν! Και με αλεξιπτωτιστές στην πολιτική μας ζωή, αφού έρχονται κι από το εξωτερικό, καλούμενοι από τα εδώ πολιτικά δίκτυα. Ένας δηλαδή κομματικός σωλήνας με οικονομικές δοσοληψίες. Μια χαρά επάγγελμα… ενασχόληση, μια ευκαιριακή εργασία… το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι αν θα εκλεγείτε εσείς οι πολιτικοί… καθ’ ότι έχετε μεγαλώσει και δεν θα σας πάρει κανείς στη δουλειά του πλέον (εφημ. «Εργασία… συν», «Καρότο και μαστίγιο». Οι πολιτικοί εξασφαλίζουν χρηματική αποζημίωση, σύνταξη, ασφαλιστικά δικαιώματα. Φροντίζουν για τους ημέτερους. Παρέες – παρέες που διοικούν τα κόμματα και ύστερα την Κυβέρνηση. Δεν είναι λειτούργημα η πολιτική, αλλά επάγγελμα όπως όλα τα άλλα. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη εκατομμυρίων πολιτών και που ίσως τους θεωρούν και υπηκόους τους (Νίκος Ηλιόπουλος).

Ο Αριστοτέλης έλεγε το Κράτος διαιρείται σε ελίτ (γνώριμοι) που έχουν ευπορία (πλούτο), καταγωγή (οι ευγενείς), παιδεία.

Γνώμη μου θα ‘ναι να έχουν δικαίωμα για υποψηφιότητα στην πολιτική μόνο για δύο θητείες και να τεθεί όριο ηλικίας.

Το τι γίνεται στις μέρες μας, επειδή θα ‘χουμε το φθινόπωρο εκλογές δεν περιγράφεται! Μεταφέρω συνομιλίες που ακούγονται…

Οι υποψήφιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους υποσχόμενοι, πηγαίνοντας από πανηγύρι σε πανηγύρι! Πηγαίνουν σε θρησκευτικές γιορτές – αν και δεν το ‘χουν τόσο το θρήσκευμα (αποδεικνύεται και από τον βίο τους).

Βρε, βρε, πηγαίνουν από χωριό σε χωριό, σε συνοικίες, σε γνωστά σπίτια. Κοίτα τάχα μου λυπούνται για ό,τι συνέβη στον καθένα (σε αγρότες, σε εργάτες, συμπάσχουν δήθεν) για να «τραβήξουν» ψήφους. Τι πλάκα που έχουν! Τι σπουδαίοι γυρολόγοι! Και να άξιζαν πάει στον κόρακα… Αυτόν τον «μαϊντανό» τον βλέπουμε κάθε μέρα στην TV, βρίσκεται στο κανάλι μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ. Εμ στις εκδηλώσεις που μιλούν μία ώρα!

Καλό καλοκαίρι…