Σε ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με:

1.Τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γ.Ν. Δράμας, τις συνεδριάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών Γ.Ν. Δράμας (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής).

2.Την προετοιμασία και την Οργάνωση που ολοκληρώθηκε στο Γ.Ν. Δράμας,

για την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων

Ανακοινώνεται ότι:

-Από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 σταδιακά ξεκινά η Επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (Τ.Ε.Ι.), Μικροβιολογικού – Ανοσολογικού – Αιματολογικού και Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων, με μειωμένα ραντεβού.

-Η είσοδος των ασθενών από την Κεντρική Πύλη θα γίνεται 10 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, δηλαδή τόσο χρόνο πριν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, όσος απαιτείται για τη δήλωση προσέλευσής τους και την αποχώρηση του προηγούμενου ασθενή.

-Ο ασθενής θα είναι ενημερωμένος από την Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων ή το Τηλεφωνικό Κέντρο με τον αριθμό προσέλευσής του στο εκάστοτε ιατρείο, ομοίως ενημερωμένη με την αντίστοιχη ανά Ε.Ι., θα είναι και η πύλη.

-Η είσοδος του ασθενή στο χώρο του Νοσοκομείου θα γίνεται μετά από τον αντίστοιχο έλεγχο, από τους νοσηλευτές και φύλακες στην εξωτερική πύλη.

-Η επαναλειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων θα επανεξεταστεί μετά την επαναλειτουργία των πρωινών ΤΕΙ και ανάλογα με τα δεδομένα και τις οδηγίες που θα παρασχεθούν από το Υπουργείο Υγείας.

-Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

-Ο χώρος αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των ασθενών και θα υπάρχει Νοσηλευτής ο οποίος θα ελέγχει την τήρησή της.

-Οι ασθενείς που επιθυμούν προσδιορισμό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο για συνταγογράφηση (πλην διαβητολογικών και νεφρολογικών) θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά την άυλη συνταγογράφηση.

-Όσον αφορά την συνταγογράφηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, όσοι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και της Τοπικής Μονάδας Υγείας, θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα νοσοκομειακό ιατρό τους, θα εκδίδονται οι συνταγές και θα τις παραλαμβάνουν από την πύλη του Νοσοκομείου. Λόγω προσωπικών δεδομένων οι συνταγές θα παραδίδονται στους φύλακες σε κλειστό φάκελο και στη συνέχεια προσωπικά στους ασθενείς ή σε αρμοδίως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

-Από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων Χειρουργείων.

-Οι υπεύθυνοι Χειρουργοί μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Χειρουργείου και στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα, ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείου, θα επικοινωνούν με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, θα επαναπρογραμματίζεται το χειρουργείο τους και θα δίνονται οδηγίες – κατά περίπτωση – για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται.

-Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου.

Το επόμενο διάστημα, μετά την σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, ώσπου να νικήσουμε την αρρώστια οριστικά.

Η διαχείριση της νέας καθημερινότητας με ωριμότητα, θα μας οδηγήσει σταδιακά, να την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη.

Προσέχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο.

Τηρούμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας.

Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή.

 

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Θεσσαλονικιά Β. Καρατζόγλου