ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση 52 Βουλευτών, ζητώντας την άμεση ενίσχυση επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών – αυταπασχολούμενων.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού & Εξωτερικού Εμπορίου Θεοδώρας Τζάκρη, τονίζεται ότι η Ν.Δ. αφού εξαπάτησε επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή την μεσαία τάξη, και υφάρπαξε την ψήφο τους, στο πρώτο lockdown πέταξε αυτή την δυναμική ομάδα πολιτών στα αζήτητα και τους «εργαλειοποίησε» προκειμένου να κάνει τις «δουλίτσες» της με τους φίλους της επιχειρηματίες. Και μόνο αφού ο κύριος Βρούτσης πιάστηκε με την «γίδα στην πλάτη» μετέτρεψε το κουπόνι της ντροπής σε εφάπαξ επιδότηση 600 ευρώ για αυτούς, δηλαδή για τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους μηχανικούς, τους οικονομολόγους, τους γεωπόνους κλπ.

Τώρα, στο δεύτερο lockdown που η οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδεικνύει τις πραγματικές της προθέσεις που ήταν εξ αρχής να γυρίσει την πλάτη της απέναντι στο πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνουν οι Βουλευτές και ζητούν την χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης των 800 ευρώ στους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους καθώς και στους επιστήμονες των κλάδων υγείας, των κατασκευών(πολιτικών μηχανικών, μηχανολόγων, αρχιτεκτόνων κ.λ.π), της γεωργίας/περιβάλλοντος, και των οικονομολόγων (λογιστών, μελετητών κ.λ.π), που πλήττονται σημαντικά, από την επιβολή του δεύτερου καταστροφικού lockdown.

Ζητούν ακόμη την ένταξή τους στο μέτρο της απαλλαγής του 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης (με άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων) για το μήνα Νοέμβριο και αν παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο καθώς και την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι το τέλος του έτους (31-12-2020).