ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 

  • Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Παρανεστίου και των κεντρικών πεζοδρομίων της Πλατανιάς
  • Α. Καγιάογλου, Δήμαρχος Παρανεστίου: «Οι ιδέες και η δουλειά μας αποδίδουν καρπούς και φέρνουν αποτελέσματα»
  • Συνάντηση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας Κ. Μπλούχου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου Ε. Σταθόπουλο

 

Μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση κατάφερε και πέτυχε ο Δήμος Παρανεστίου, καθώς με την αρ. απόφαση 192.6/2020 το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε την ένταξη του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Παρανεστίου» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση».

Η χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο ανέρχεται στις 163.120,80 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 324.740,00 ευρώ. Το περιλαμβάνει την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Παρανεστίου, καθώς και των κεντρικών πεζοδρομίων της Κοινότητας Πλατανιάς συνολικού.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συνδημότες μας την έγκριση της ανάπλασης της πλατείας Παρανεστίου και των κοινόχρηστων χωρών της Πλατανιάς. Η Δημοτική μας Αρχή με τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των ηνίων του Δήμου μας πέραν των υπολοίπων έργων που έχουν εγκριθεί ετοίμασε και υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο τον Ιούνιο του 2020 την πρόταση ανάπλασης της πλατείας της Κοινότητας Παρανεστίου και των κοινόχρηστων χώρων της κοινότητας Πλατανιάς. Το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας δουλεύει σκληρά. Και ευτυχώς οι ιδέες και η δουλειά μας αποδίδουν καρπούς και φέρνουν αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Παρανεστίου κατάφερε και πέτυχε την έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού 372.000 ευρώ για την κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στις 497.000 ευρώ.

 

Συνάντηση του Κ. Μπλούχου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου

Για τη χρηματοδότηση του Δήμου Παρανεστίου από το Πράσινο Ταμείο, σχετική ανάρτηση έγινε και από τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση στη Βίλα Καζούλη –όπου και η έδρα του Πράσινου Ταμείου- με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο. Μάλιστα, ο κ. Μπλούχος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σταθόπουλο «για την άψογη συνεργασία και την ιδιαίτερη μέριμνά του για τους περιφερειακούς Δήμους μας».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ακόμη τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, της μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Παρανεστίου η οποία αφορά στο έργο: “Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Παρανεστίου” (ΑΔΑ:ΨΟΞΑ46Ψ844-9ΩΘ). Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 324.700 €, εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ” του Πράσινου Ταμείου και θα χρηματοδοτηθεί από αυτό με το ποσό των 163.120,80 €».