ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε.

 

Με επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 η πρώτη ενημερωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου και την Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. με θέμα «Έναρξη υλοποίησης προγράμματος CLLD LEADER Νομού Δράμας – Δυνατότητες συνεργασιών και υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση – Έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού Χαρακτήρα».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παρλόγλου, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο ιδρυτής του Πελίτι κ. Παναγιώτης Σαΐνατούδης και εκπρόσωποι του Νομικού Προσώπου Δήμου Παρανεστίου, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και των Μορφωτικών – Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου.

Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις του Γενικού Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κ. Μανόλη Χατζόπουλου και του στελέχους της εταιρείας κ. Νικόλαου Θωμαΐδη, αποσαφηνίστηκαν θέματα που άπτονται της διαδικασίας της αίτησης, της επιλεξιμότητας συγκεκριμένων ενεργειών, της αξιολόγησης, κλπ.

Ακολούθησαν στοχευμένες συσκέψεις με τη Δήμαρχο Παρανεστίου και τα στελέχη του Δήμου Παρανεστίου αλλά και με το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης στο Μεσοχώρι.

Επισημαίνεται ότι η ενημερωτική αυτή εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ενεργειών ενημέρωσης – εμψύχωσης των τοπικών φορέων και του πληθυσμού που θα λάβουν χώρα στην περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER το επόμενο διάστημα με αφορμή την 1η πρόσκληση των έργων δημόσιου χαρακτήρα. Η εν λόγω πρόσκληση είναι ενεργή από την 03η Απριλίου 2018 με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της ηλεκτρονικής αίτησης την 22η Ιουνίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. www.aned.gr.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. θα προχωρήσει εντός των επόμενων μηνών στην δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, δηλαδή για επενδύσεις στο Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα της οικονομίας που αφορούν ιδιώτες και εταιρείες.

 

Ανάργυρος Πατακάκης

Πρόεδρος του Δ.Σ.