ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

Σε ανακοίνωσή του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας για το πρόβλημα που υπάρχει στο Κολυμβητήριο, το οποίο και παραμένει κλειστό, αναφέρονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, σεβόμενο τα εκατοντάδες μέλη που μας εμπιστεύονται εδώ και 40 χρόνια, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που προέκυψε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα αυτό να καταστεί μη λειτουργικό από την Παρασκευή 19/6/2020 έως και σήμερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα μια διαρροή στο φίλτρο ανακύκλωσης δημιούργησε πρόβλημα στον ηλεκτρολογικό πίνακα στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν εντολή για κλείσιμο του κολυμβητηρίου και εκτίμηση της κατάστασης.

Παρόμοια διαρροή είχε αντιμετωπιστεί τον Φεβρουάριο του 2020 και από τότε κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και πήραμε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα προωθείται για να γίνει η αντικατάσταση του φίλτρου. Δυστυχώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, εκ του οποίου διαστήματος το κολυμβητήριο ήταν κλειστό για 2,5 μήνες (λόγω COVID-19), στο οποίο δεν πραγματοποιήθηκε καμιά εργασία συντήρησης.

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας με τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τους λόγους αργοπορίας αντικατάστασης του φίλτρου, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης και δεσμεύτηκε να «τρέξει» την διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε σε 15 με 20 ημέρες το Κολυμβητήριο να καταστεί και πάλι λειτουργικό για τους δημότες της Δράμας. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η χρήση του κολυμβητηρίου μόνο για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε λίγες βδομάδες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών (όπου εκεί πολλά εξ αυτών διεκδικούν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), αλλά και για τα παιδιά που φέτος δίνουν εξετάσεις σε αθλήματα για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α και τις Στρατιωτικές Σχολές. Η λύση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική, είναι δυστυχώς λύση ανάγκης.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατανοούμε ως ένα βαθμό την φύση και τις δυσκολίες των διαδικασιών που προβλέπονται (χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής, δυσλειτουργία υπηρεσιών κ.λ.π) για την αποκατάσταση της βλάβης, από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε και μάλιστα αυστηρά την αργοπορία των διαφόρων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Δήμου για ένα πρόβλημα που τους ήταν γνωστό από τον Φεβρουάριο του 2020 και όφειλαν να το λύσουν πριν αυτό δημιουργήσει επιπλέον θέματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Θεωρούμε ότι προβλήματα που εντοπίζονται νωρίς, είναι έξω από κάθε λογική να μην αντιμετωπίζονται στην ώρα τους. Πάγια θέση του Συλλόγου ήταν και είναι, ότι το προλαμβάνειν λύνει πιο εύκολα τα προβλήματα και μάλιστα η πρότασή μας για ορισμό μόνιμου υπευθύνου συντήρησης του κολυμβητηρίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ, κάτι που το θέσαμε και στον Δήμαρχο στην συνάντησή μας.

Όπως είναι γνωστό το κολυμβητήριο παραχωρείται προς χρήση από τον Δήμο στους 2 συλλόγους της πόλης μας. Το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις που μόνο ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας κάνει τα τελευταία χρόνια στο Κολυμβητήριο με δικά του έξοδα δυστυχώς δεν φτάνουν, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από την πλευρά τους δεν δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και κυρίως την απαιτούμενη συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων σε ένα παλιό κολυμβητήριο.

Είναι άδικο και ταυτόχρονα απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται τόσο αθλητές με τις οικογένειές τους όσο και αθλούμενοι δημότες απλά και μόνο γιατί έχει υιοθετηθεί η νοοτροπία ότι αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε θέμα μόνο όταν χαρακτηριστεί «έκτακτο», όταν δηλαδή φτάσει «ο κόμπος στο χτένι» γιατί τότε μόνο μπορούν πιο εύκολα να κινηθούν διαδικασίες.

Τόσα χρόνια έχουμε μάθει να κοιτάμε στα μάτια τα μέλη μας και να είμαστε υπόλογοι για τα λόγια και τις πράξεις μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το απολέσουμε, γι’ αυτό είναι αναγκαίο επιτέλους να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα του υπάρχοντος Κολυμβητηρίου.

Πάντως σίγουρα λύση δεν είναι να περιμένουμε το νέο κολυμβητήριο.

Παρακολουθούμε την πορεία του χρονοδιαγράμματος που μας δόθηκε από τον Δήμαρχο και θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.