ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

 

  • Εντός Νοεμβρίου ξεκινάει ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, είναι διαθέσιμη για τους πολίτες του Δήμου Δράμας η διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις. Οι πολίτες συγκεντρώνοντας πόντους επιβράβευσης έχουν τη δυνατότητα να τους εξαργυρώσουν σε 57 παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών, από 40 τοπικές επιχειρήσεις, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά.

Για την παρουσίαση του προγράμματος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, ο συντονιστής του προγράμματος κ. Κωνσταντίνος Ντινάκης και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης και Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστασία Τόλιου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντινάκης, ο Δήμος Δράμας «υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία Followgreen, η οποία ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα και κυρίως σε θέματα ανακύκλωσης». Ο κ. Ντινάκης εξήγησε πως του ανατέθηκε από τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο ο ρόλος του συντονιστή σε αυτό το πρόγραμμα και ο ίδιος τον αποδέχθηκε με χαρά. «Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα περιβάλλοντος και κυρίως σωστής ανακύκλωσης που θα πρέπει να κάνουμε στα σπίτια μας, στις επιχειρήσεις μας, στις υπηρεσίες μας, στα σχολεία μας κοκ» ανέφερε ο κ. Ντινάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Πριν καν υπογράψουμε ως αρμόδιος συντονιστής αυτού του προγράμματος επισκέφτηκα μερικά καταστήματα για να τους ενημερώσω και να πάρω τη συγκατάθεσή τους για τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα, η συμμετοχή τους και η αποδοχή τους ήταν συγκινητική και θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ για την επιδοκιμασία τους αυτή, καθώς απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η εμπορική οικογένεια είναι πρωτοπόρα σε κινήσεις που αναβαθμίζουν την πόλη και το περιβάλλον της». Τέλος, ο κ. Ντινάκης επεσήμανε πως «το πρόγραμμα για να πετύχει θέλει πάρα πολλή δουλειά και σε πολλά επίπεδα, θέλει τη συμμετοχή όλων μας και κυρίως την κατανόηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την πόλη που αγαπάμε πρώτη σε θέματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης, στις δηλώσεις του, σημείωσε πως «ο Δήμος Δράμας με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, έθεσε σε λειτουργία τη διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen». Ο κ. Κυριακίδης εξήγησε πως «η δημοτική πλατφόρμα Followgreen είναι διαθέσιμη στο followgreen.gr/drama, και αποτελεί ένα εργαλείο επιβράβευσης των πολιτών, για την ενημέρωση και την εκπαίδευση που λαμβάνουν, σχετικά με την πρόληψη, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία» και πρόσθεσε: «Οι δύο βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας είναι οι εξής:

-Οι πολίτες δημιουργούν λογαριασμό στο followgreen.gr/drama και κερδίζουν πόντους μέσω εκπαιδευτικού υλικού για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν, καθώς και με τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου μας.

-Στη συνέχεια, οι πολίτες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε 57 παροχές – εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων ή να τους δωρίζουν στα σχολεία στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου “Πάμε Ανακύκλωση”».

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, «μέσα από τηn πρωτοβουλία αυτή, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται και κερδίζουν μέσω της ανακύκλωσης». «Ας στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή, συμβάλλοντας στην αύξηση της ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης.

Στις δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η Αντιδήμαρχος κ. Τόλιου μίλησε για τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Δράμας. Όπως είπε, «ο Σχολικός Μαραθώνιος είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.). Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου “Κάθε Κουτί Μετράει”. Στον Σχολικό Μαραθώνιο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καλούνται να ανακυκλώσουν τρία ρεύματα, χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο, στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετήσουμε εντός των σχολικών μονάδων. Τα κιλά των υλικών ανακύκλωσης θα μετατρέπονται σε πόντους και θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα “Σχολεία εν Δράσει” του Followgreen Δήμου Δράμας. Ακόμη η κ. Τόλιου σημείωσε πως «τα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να επισκέπτονται την ειδική σελίδα, να παρακολουθούν την πορεία των σχολείων, αλλά και να δωρίζουν πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής τους». Η πρωτοβουλία αυτή, υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, «φιλοδοξούμε να αποτελέσει μία διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από την οποία όλοι μαζί θα μάθουμε το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, αλλά και το πώς να γίνεται σωστά».