Για την ποινή που υπάρχει σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού για εμβολιασμο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Διευκρινίσεις για την ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους για εμβολασμό έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε, για την ποινή των 16 ημερών, αυτό σημαίνει ότι κάποιος  έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά.

Η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο, εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα.

Σημείωσε, δε, ότι αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και πλέον έχει μειωθεί στις 16 ημέρες.

Ερωτηθείς για τις ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30-35 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμούς θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με την ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20 -29 η πλατφόρμα θα ανoίξει τον Ιούνιο, και δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca.

Τόνισε ακόμα ότι 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για τα εμβόλια Johnshon &Johnshon ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις, αλλά όπως είπε η μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο

Όσον αφορά, τέλος, το ερώτημα πολλών που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraΖeneca και θέλουν να κάνουν δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «θα το διαχειριστούμε κι αυτό τις επόμενες ημέρες» ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες «να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα».

Πηγή: newsbomb.gr