Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο δάσκαλος, ο οποίος  κατηγορείται για παρενόχληση ανήλικων μαθητριών.

Στον κατηγορούμενο  επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ και απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο κατηγορούμενος  απολογήθηκε για δύο πλημμελήματα  που είναι κατάχρηση  ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δραστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικης ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα κατηγορείται ο δάσκαλος και πατέρας, καθώς φέρεται να έστελνε μηνύματα με ερωτικού περιεχόμενο σε ανήλικες μαθήτριες δημοτικού σχολείου και το μεσημέρι της Τρίτης (25/05) βρέθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Σοκάρουν τα μηνύματα που φέρεται να έστελνε, ενώ ο ίδιος αρνείται τα πάντα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο 48χρονος εκπαιδευτικός, προσπάθησε μεθοδευμένα να πλησιάσει και να δημιουργήσει οικειότητα με τριών μαθήτριες Ε’ Δημοτικού.

Ο 48χρονος δάσκαλος υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο δήμου της νοτιοανατολικής Αττικής και βαρύνεται με το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καθώς και το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο κατηγορούμενος καταγγέλθηκε από πατέρα μαθήτριας, ενώ εντοπίστηκαν τουλάχιστον ακόμη δύο μαθήτριες που δέχονταν αντίστοιχα μηνύματα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε μετά από καταγγελία των γονέων των τριών μαθητριών, οι οποίες λάμβαναν τα μηνύματα.

Στην κατάθεσή του μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως ήθελε να βοηθήσει τις μαθήτριες στην βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων.

Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος σε μαθήτριες δημοτικού

Ο εκπαιδευτικός, 48 ετών και πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στις μαθήτριες του πριν από 10 ημέρες, ενώ υποστήριξε ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων και στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δε θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…», έγραψε σε μία μαθήτριά του με εκείνη, να απαντάει: «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι». Ο δάσκαλος ανταπαντά: «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου». Σε άλλο διάλογο έγραψε: «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

«Τι είναι αυτά που λέτε κύριε… (το όνομα του δασκάλου)»;, φέρεται να απάντησε άλλο κορίτσι και ο εκπαιδευτικός να απαντάεςι: «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…».

Πηγή: dikaiologitika.gr , in.gr