Οι δικαιούχοι του ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μετά το έκτακτο διπλό ΚΕΑ τα Χριστούγεννα, αναμένεται να λάβουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την ίδια «βοήθεια» από το κράτος.

Συγκεκριμένα, τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν δίπλο επίδομα. Ήταν ένα μέτρο που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Αντίστοιχη βοήθεια εξετάζεται να δοθεί και τώρα στους δικαιο΄΄υχους του ΚΕΑ, ενώ παραμένει άγνωστο το ύψος του έκτακτου επιδόματος.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι το έκτακτο βοήθημα να δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εφάπαξ έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους. Δηλαδή θα δοθεί με το μοντέλο που ακολουθήθηκε τα Χριστούγεννα σε ευάλωτες ομάδες όπως οι δικαιούχοι ΚΕΑ και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στο τραπέζι παραμένει και η σκέψη για ένα οριζόντιο χαμηλότερο επίδομα το οποίο θα λάβουν 250.000 πολίτες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 450.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, 400.000 άνεργοι και περίπου ακόμα 700.000 οι οποίοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Πηγή: dikaiologitika.gr