«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «πόλη+ζωή» αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με e-mail που απέστειλε προς τα μέλη του το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, ο κ. Μαμσάκος ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημά του Δ.Σ. του Συνδέσμου και υποσχέθηκε να προχωρήσει η ΔΕΥΑΔ σε απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου σε εργολάβο μέλος του Συνδέσμου και στη συνέχεια ο εργολάβος να «δωρίσει» το κέρδος από την ανάθεση στον Σύνδεσμο, ώστε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου και οι περισσότεροι εργολάβοι προσπαθούν να εκτελούν τα έργα που αναλαμβάνουν με συνέπεια και υπευθυνότητα. Αυτή η ενέργεια του Δ.Σ. εκθέτει τον σύνδεσμο και είναι τουλάχιστον άστοχη.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τι κάνουν οι εργολάβοι.

Το ζήτημα είναι ότι ο Δήμαρχος Δράμας προχώρησε σε εξωθεσμική συμφωνία και έδωσε μία υπόσχεση ανάρμοστη με τον ρόλο του.

Η εκτέλεση των έργων, με όποιο τρόπο και αν ανατίθενται, γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Δήμου της Δράμας και των Δραμινών. Η εξυπηρέτηση κάθε άλλου συμφέροντος μέσω των αναθέσεων έργων είναι προκλητική και ανεπίτρεπτη.

Καταδεικνύει την αντίληψη που έχει ο κ. Μαμσάκος και η ομάδα του για τη διαχείριση των οικονομικών και της περιουσίας του Δήμου.

Το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να δημιουργούν εκλογική πελατεία και για τον σκοπό αυτό δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε.

Ενώ οι Δραμινοί υφίστανται τα πάνδεινα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ο κ. Μαμσάκος απροκάλυπτα δεσμεύεται για την ικανοποίηση άστοχων αιτημάτων, διαθέτοντας τα χρήματα της Δράμας και των Δραμινών για σκοπούς άσχετους με τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, στοχεύοντας στη δημιουργία εκλογικής πελατείας και μόνο.

Αλήθεια, πού σταματάει η λογική;;;

Ποιος θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο;;;