Έκτακτο διάγγελμα αναμένεται να βγάλει στις 19:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό γιατί πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στους λοιμωξιολόγους  τα νούμερα των τελευταίων ημερών στην Αττική και έτσι μετά απο πολύωρη σύσκεψη που είχαν αποφασίστηκε, να  δοθεί αυστηρό lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του επιδημιολογικού φορτίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει τα νέα, αυστηρότερα μέτρα (Δείτε ΕΔΩ), δηλώνοντας στο OPEN:

«Την περίοδο 24/1-3/2 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή»