Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαΐου οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος, αλλά και για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Σε κάθε εκλογικό τμήμα (στη Δράμα υπήρξαν τρία) οι κάλπες ήταν δύο, μία για τον Πρόεδρο και μία για την Κεντρική Επιτροπή. Στη διαδικασία για εκλογή Προέδρου, όπου μοναδικός υποψήφιος ήταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας, είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες, ενώ η ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής αφορούσε ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο εκλογικό σώμα, όσους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022.

Τα στοιχεία για τη Δράμα

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας, τα στοιχεία για την εκλογική διαδικασία στη Δράμα έχουν ως εξής:

Στην κάλπη για την εκλογή Προέδρου ψήφισαν περίπου 600-650 άτομα, εκ των οποίων τα νέα μέλη είναι περίπου 400. Στην κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή ψήφισαν τα περισσότερα από τα 220 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Η συμμετοχή από τα τοπικά στελέχη του κόμματος κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς τα νέα μέλη ήταν περίπου διπλάσια από τα ήδη υπάρχοντα.

Όσον αφορά την εκλογή μελών στην Κεντρική Επιτροπή, οι υποψήφιοι από τον Νομό Δράμας ήταν τρεις και συγκεκριμένα οι (αλφαβητικά) Χρήστος Καραγιαννίδης, πρώην Βουλευτής, Δημήτρης Καρβούνης, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας, και Σοφία Φιλιππίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται πως ο κ. Καρβούνης εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή.