ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Εκκρεμούν και επείγουν τα αναγκαία μέτρα στεγάνωσης στο Μουσικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας», κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

Η Αναφορά έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκεπτόμενος στις 19 Ιούνιου 2020 το Μουσικό Σχολείο Δράμας είχε ανακοινώσει ότι οι επισκευές θα γίνουν από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ). Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών περίπου σε ένα έτος από την στιγμή της ανάληψης του έργου από τον εργολάβο.

Επειδή λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, η κατάσταση χειροτερεύει και παρότι η ΚΤΥΠ ΑΕ δημοσίευσε την περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας του έργου με συνολικό κόστος 319.000 ευρώ, η ανάληψη του από εργολάβο φαίνεται να αργεί πολύ ακόμη.

Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο παρουσιάζουν την άσχημη κατάσταση, ελλείψει της αναγκαίας στεγάνωσης και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, τόσο στο Μουσικό όσο και σε άλλα δύο σχολεία της Δράμας, στο 1ο και 2ο Δημοτικό.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πρωινός Τύπος» και «Χρονικά Δράμας», παρακαλώ να επιληφθείτε του ζητήματος ώστε να λυθεί το πρόβλημα και οι μαθητές να φοιτούν σε ασφαλείς και στεγανές αίθουσες και να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.