Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/11/2019, εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραμινών και Φίλων Νομού Θεσσαλονίκης «ΥΔΡΑΜΑ», στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυσή του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγαθάγγελος Καλλινικίδης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου και επιγραμματικά στις δράσεις που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, υπό την διεύθυνση του Παντελή Κανδηλαναύτη. Η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη από το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης, με τα «ξωτικά» της Ονειρούπολης για να προβάλλουν την μεγάλη γιορτή, που γίνεται για 16η χρονιά στην πόλη της Δράμας.

Σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου για τα 10 χρόνια του ΥΔΡΑΜΑ.

Στην συνέχεια ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με τους συνεργάτες του, ψυχαγώγησαν το κοινό με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα, από την Δράμα και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ συνέπραξαν οι μουσικοί: Χρήστος Μπαρτζοπουλος (κανονάκι), Στέργιος Τράκας (βιολί), Λευτέρης Παύλου (κρουστά), Σοφία Νατσιου (λαούτο), Γιώργος Μαυρίδης (μακεδονίτικη λύρα-τραγούδι).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκατοντάδες Δραμινοί και φίλοι και ανάμεσα τους, ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Κούβελας και Απόστολος Αβδελάς, ο Δήμαρχος Π. Μελα κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κ. Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ και εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας κ. Ελευθέριος Καλλινικίδης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Πατήρ Δημήτριος, ο υπεύθυνος πολιτισμού της Ελληνικής Λύσης κ. Γεώργιος Κομνηνός, ο Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. κ. Χατζηδημητρίου, ο ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Μπακάλμπασης, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης κ. Στέργιος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Πανδραμαϊκού Νόστου κ. Βασίλης Αργυρόπουλος κ.α.

Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η νεαρή Δραμινή δημοσιογράφος κ. Μαρία Γερμαντζίδου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να δώσουμε στους χορηγούς της εκδήλωσης: Ονειρούπολη, Interfood – Σάββας Κωνσταντινίδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συμεωνίδης Γιάννης, Lychnos AE, Κallyc γυναικεία μόδα, Per Se Cafe-Bar, Top Gas, Μεταφορές Κοκοβίδης, Deco Clima Φυσικό Αέριο, Ξενοδοχείο Κούρος, Ξενοδοχείο Ύδραμα, Κτήμα Μανωλεσάκη, Οινογένεσις, Ψαροταβέρνα Ηλίας, Ca Va Ωραιόκαστρο, Astoria Συστήματα πυρασφάλειας, Μαύρο Πιπέρι ψητοπωλείο, Λελέβωσε101,3 Θεσσαλονίκης, Γιώργος Φεστερίδης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όσους παραβρέθηκαν στην επετειακή του εκδήλωση και τους καλεί να συμμετάσχουν και στην κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου, την Κυριακή 19-1- 2019, ώρα 1 μ.μ., στην ψαροταβέρνα ΗΛΙΑΣ στην οδό Ωραιοκάστρου, στην Σταυρούπολη.

 

Το Δ.Σ.