ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Εκδήλωση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κ.Κ.Ε., την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, σχετικά με την Υγεία.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Κόμματος για την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Ομιλήτρια θα είναι η κα Αφροδίτη Ρέτζιου, μέλος του τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων.

Σε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής:

Στη Δράμα,

-Με υποστελεχωμένο Νοσοκομείο, με πληρότητα 50% σε οργανικές θέσεις, εδώ και χρόνια, με το υπάρχον προσωπικό να τρέχει και να μη φτάνει προσπαθώντας ν’ ανταποκριθεί τόσο στις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, όσο και στην περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα,

-Με αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων και υποστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας, να υπολειτουργούν

Στη Δράμα των δεκάδων θανάτων από την πανδημία, ξέρουμε καλά ότι:

Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας οι πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων

-που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας,

-που θεωρούν την Υγεία εμπόρευμα αντί για Κοινωνικό Αγαθό,

-που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ με τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Τα εκατομμύρια των νεκρών και ασθενών σε όλον τον πλανήτη αποδεικνύουν ότι η υγεία των λαών είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους, με τον καπιταλισμό.

Το Κ.Κ.Ε. απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης,

-για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ»,

-για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, να υπάρξει σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα.

Για ένα σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι, όπως σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και πλήρη στελέχωσή τους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

(Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τους κλειστούς χώρους, λόγω πανδημίας)