Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης συνδιοργάνωσαν εκδήλωση φόρου τιμής με θέμα «Γυναίκα… μία έννοια, πολλοί ρόλοι» την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών και συμβολίζει τους αγώνες για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της σημαντικότητας αυτής της ημέρας αναφορικά με τη διεκδίκηση των γυναικών για ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής, αλλά και η πολυπλοκότητα του ρόλου της γυναίκας καθώς στην καθημερινότητα της καλείται να αναλάβει μία πληθώρα ρόλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε αφιέρωμα σε σημαντικές γυναίκες της ιστορίας, απαγγελία ποιημάτων, προβολή συνεντεύξεων από συμπολίτισσες μας καθώς και προβολή ταινίας μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) για την δωρεάν παραχώρηση της ταινίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα τριαντάφυλλων στις παρευρισκόμενες ως μία συμβολική κίνηση για καλύτερη ποιότητα ζωής εις μνήμην της απεργίας του 1908 στη Νέα Υόρκη με σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα».