Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας με διά ζώσης παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, μετά από 11 μήνες και συγκεκριμένα από τις 20 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Βέβαια, στην πρόσφατη συνεδρίαση ακολουθήθηκε ένα μικτό σύστημα, καθώς υπήρξαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε γιατί δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, είτε για προσωπικούς τους λόγους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των 33 Δημοτικών Συμβούλων, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης δεν προσκόμισαν, όπως ζητήθηκε, οι 5 εξ αυτών.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διήρκεσε περίπου 4 ώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και η πρώτη με εφαρμογή των αλλαγών στον Κανονισμό Λειτουργίας με τις οποίες προβλέπονται περιορισμοί όσον αφορά τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους και τα θέματα που μπορούν να θέσουν τόσο οι επικεφαλής παρατάξεων όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά τη διάρκεια συζήτησης των προημερησίας διάταξης θεμάτων.

Διαπαραταξιακά συγχαρητήρια για το Φεστιβάλ

Στη συζήτηση των προημερησίας διάταξης θεμάτων αρκετοί ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι εκφράστηκαν με θερμά λόγια και έξεφρασαν συγχαρητήρια για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Συγκεκριμένα, θετικά σχόλια υπήρξαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιο Ηλιόπουλο, καθώς και από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Φώτη Νικολαΐδη («πόλη+ζωή»), Γιορβάση Γεωργιάδη («Project Δράμα 2020») και Λευτέρη Χρυσοχοΐδη («Project Δράμα 2020»).

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα καλά τους λόγια και επεσήμανε πως «γίνεται μια πολύ σοβαρή και μελετημένη προσπάθεια, με οργάνωση, με σωστή διοίκηση, με προγραμματισμό».

Στην τοποθέτησή του, λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σχετικά με το στρατόπεδο «Ανδρικάκη», επεσήμανε πως υπάρχουν συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία ενός φεστιβαλικού καμπ και για αυτό υπήρξαν επισκέψεις στο χώρο κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ. Όπως είπε ο κ. Μαμσάκος, «το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει ένα μέρος από το Ταμείο Ανάκαμψης» και έτσι εξετάζεται η περίπτωση να αξιοποιηθεί το πρώην στρατόπεδο ως ένας πολιτιστικός πολυχώρος.

Καταδίκη του προπηλακισμού της Π. Κιόρτεβε από τον Κ. Καλαϊδόπουλο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης έθεσε, στην προημερησίας διάταξης τοποθέτησή του, θέμα καταδίκης του προπηλακισμού της Δημοτικής Συμβούλου κ. Παρθένας Κιόρτεβε από τον επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Νοσοκομείο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Δράμας, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές αναφορές καταδίκης υπήρξαν, στη συνέχεια, από τους επικεφαλής των παρατάξεων «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιο Ηλιόπουλο και «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιώργο Μήτρου, καθώς και από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής κ. Αλέξη Παναγιωτίδη. Επίσης, ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος καταδίκασε απερίφραστα ό,τι έχει να κάνει με προπηλακισμό Δημοτικού Συμβούλου. Η ίδια η κ. Κιόρτεβε σημείωσε για τον κ. Καλαϊδόπουλο πως «χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά εξέφρασε εναντίον μου ύβρεις για χρηματισμούς».