ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Προχωρά κάθε απαιτούμενη διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου με νεότερη εξέλιξη σε αυτή την αλληλουχία ενεργειών την έγκριση της κίνησης των διαδικασιών για την πρόσληψη 258 μόνιμων υπαλλήλων. Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Εργασία… συν», στις 31 Ιανουαρίου 2019, η Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισε και ενέκρινε «Την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης διακοσίων πενήντα οκτώ (258) μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την προϋπόθεση ότι ο ακριβής χρόνος διορισμού θα καθοριστεί με την απόφαση κατανομής, προκειμένου να ενταχθεί στον γενικότερο σχεδιασμό προσλήψεων, στο πλαίσιο του υφιστάμενου Μ.Π.Δ.Σ.». Η απόφαση υπογράφεται από τα μέλη της Επιτροπής, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτο.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη μετρά πλέον αντίστροφα ο χρόνος για την προκήρυξη των θέσεων μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εργασία… συν», είναι η επίσημη προκήρυξη των θέσεων να γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2019, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τις 258 θέσεις στις Φυλακές Νικηφόρου. Πάντως για τις 201 θέσεις που αφορούν τη φύλαξη του Καταστήματος Κράτησης θα πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία ειδικής εκπαίδευσης για τους επιτυχόντες.

Πρόσφατα (την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, σε εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης & Σερρών) ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης είχε αναφέρει για το θέμα του Καταστήματος Κράτησης: «Εκτιμώ ότι τέλη του 2019 με αρχές του 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2018 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Η εν λόγω σύσκεψη είχε έρθει ως συνέχεια της επίσκεψης στη Δράμα του κ. Τζανακόπουλου και της σχετικής αυτοψίας στο χώρο των Φυλακών και είχε αποφασιστεί η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη λειτουργίας.

Όσον αφορά τις υποδομές στο Κατάστημα Κράτησης, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για το «Ειδικό κτίριο επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων στο γενικό κατάστημα κράτησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο Νικηφόρο Ν. Δράμας», προϋπολογισμού 1,19 εκ. ευρώ, με ημερομηνία λήξης κατάθεσης προσφορών στις 4 Μαρτίου και με ημερομηνίας αποσφράγισης των προσφορών στις 8 Μαρτίου 2019. Παράλληλα, «τρέχει» ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό των Φυλακών ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την προσωρινή φύλαξη.

 

Οι 258 θέσεις στις Φυλακές Νικηφόρου

 

Οι 258 θέσεις, για τις οποίες αναμένεται να υπάρξει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, είναι εξής:

  1. Κατηγορία ΠΕ

α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (8)

β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3)

γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1)

δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3)

ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2)

στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2)

ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3)

  1. Κατηγορία ΤΕ

α) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)

β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1)

γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: δύο (2)

δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4)

ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (6)

  1. Κατηγορία ΔΕ

α) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)

β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερεις (4)

γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3)

δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2)

ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τέσσερις (104)

στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (98)