Τα ποντιακά σωματεία Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» Δράμας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αμισού Δράμας, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου Δράμας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού Δράμας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» ευχαριστούν τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 3/4/2019 με σκοπό την βράβευση των ανθρώπων που διδάσκουν την ποντιακή διάλεκτο στην Δράμα, καθώς και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Αντώνης Παυλίδης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, ο οποίος έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή σχετικά με την πορεία του Συνδέσμου, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στην λειτουργία αυτού. Στη συνέχεια, τον λόγο ανέλαβε ο κ. Ηλίας Κ. Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του ΔΠΘ, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στο τμήμα του. Ακολούθησε η βράβευση των δύο, καθώς και της Γενικής Γραμματέας της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, κ. Γεωργίας Χαριτίδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις βραβεύσεις των Δραμινών δασκάλων της Ποντιακής διαλέκτου:

1) Σάββας Παπαδόπουλος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

2) Διαμαντής Λαζαρίδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

3) Βασίλης Χατζηθεοδωρίδης, παιδαγωγός-συγγραφέας

4) Κωνσταντίνος Παπαζίδης, Υποστράτηγος εν αποστρατεία

5) Δρ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων

6) Παρθένα Λαρχανίδου, φιλόλογος, εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου

7) Ευγενία Δροσίδου, δασολόγος Ε.Δ.Ε. και

8) Μυροφόρα Συμεωνίδου, καθηγήτρια, φιλόλογος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης τον κύριο Αφεντούλη Κωνσταντίνο, γλωσσολόγο – φιλόλογο, καθώς και τους καλλιτέχνες Αφεντούλη Νίκο, Αυγητίδη Γιώργο, Συνώλα Στέλιο και Παντελίδη Χαράλαμπο, όπως επίσης και τους χορευτές των συλλόγων που χόρεψαν τον Πυρρίχιο χορό με τον οποίο έκλεισε η εκδήλωση.