ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»

 

 

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί» αισθάνονται την ανάγκη και ταυτόχρονα νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους όσους συνετέλεσαν στο πραγματοποιηθεί και τα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής στον Νικόλαο Γεωργιάδη, ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του συλλόγου.

Συγκεκριμένα την 1η ημέρα (Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00) στο Πνευματικό Κέντρο της Iεράς Mητρόπολης Δράμας έγινε η παρουσίαση του βιογραφικού του, απονομή μεταλλίου προσφοράς, ομιλία με θέμα: «Νομός Δράμας, εθνολογική πραγματικότητα πριν και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων» και χοροί από Τραπεζούντα του Πόντου.

Κατά την 2η ημέρα (Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:30) στο Πάρκο των Κομνηνών πραγματοποιήθηκε Αγιασμός, oνοματοδοσία του Αναγνωστηρίου, επικόλληση μαρμάρινης επιγραφής με το όνομα του ιδρυτή του συλλόγου και τέλος ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από την χορευτική ομάδα.

Αρχικά ευχαριστούμε θερμά και ευλαβικά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ Παύλο και την Ιερά Μητρόπολη Δράμας για την διάθεση του χώρου κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης καθώς και την παρουσία του μαζί με τους πατέρες της εκκλησίας μας σε όλες τις εκδηλώσεις υπό το στοργικό, πατρικό βλέμμα και την πνευματική και ποιμαντική του καθοδήγηση.

Τον δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Πιπερίδη για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του καθώς και την εμπεριστατωμένη και μεστή ομιλία που μας ανέπτυξε με το θέμα του και που αφορούσε την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή της Δράμας.

Τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού κ. Ανδρέα Σαλπιγγίδη για την πληρέστατη εξιστόριση του βιογραφικού του Νικόλαου Γεωργιάδη.

Τους δύο γιούς του αείμνηστου Προέδρου μας τον Αβραάμ και τον Φαίδωνα που παρευρέθηκαν και που στον πρόσωπό τους τιμήσαμε τον πατέρα τους, καθώς και στους συγγενείς της οικογενείας που έδωσαν το παρόν.

Τις αρχές και τους φορείς του τόπου μας, της πόλης και του Νομού καθώς και σε διατελέσαντες Υπουργούς και Βουλευτές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τους εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και ειδικότερα των ποντιακών στην κοινή προσπάθεια και αγαστή συνεργασία για την διατήρηση του ποντιακού πολιτισμού.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου του κάλυψαν την όλη εκδήλωση.

Την χορευτική ομάδα του συλλόγου και την χοροδιδάσκαλο μας κ. Ελένη Αλεξανδρίδου για την άψογη εμφάνιση – παράσταση και απόδοση των ποντιακών χορών.

Τους μουσικούς μας, αδελφούς Aφεντούλη Νίκο και Γιάννη που με τον «κεμεντζέ» και το «ταούλ» και τους χαρακτηριστικούς τους ήχους συνόδευσαν μουσικά και έδωσαν το δικό τους στίγμα και χρώμα στην εκδήλωση.

Τέλος το στερνό και μεγάλο Ευχαριστώ στα μέλη, στους φίλους του συλλόγου, στους συμπολίτες μας δραμινούς πόντιους και μη, που για ακόμη μία φορά μας τιμήσατε με την παρουσία σας και μας δίνεται την ψυχική δύναμη να συνεχίσουμε το έργο και την προσπάθεια για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

«H Ρωμανία κι αν πέρασεν… ανθεί και φέρει κι άλλο». Δεν πρέπει και δεν μας επιτρέπετε να αφήσουμε τον χρόνο να σβήσει την μνήμη. Ο αγώνας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου συνεχίζεται…

 

Η Πρόεδρος

Χρυσούλα Καρατζόγλου