ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την οποία ήμουν συνεργαζόμενη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, έχοντας και τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου ψήφους και με τις λιγότερους ψήφους που πήρε η παράταξή μου κι αυτό επιβαρύνει τον κάθε υποψήφιο, αφού υπήρχε μια γενική αποχή του κόσμου, ωστόσο οφείλω να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ:

Τους 18χρονους νεολαίους που ψήφισαν για πρώτη φορά και με επέλεξαν, καθώς και τις μητέρες τους. Τους συγγενείς, φίλους, το αυτονόητο, την οικογένειά μου.

Τις συμμαθήτριές μου και την ωραία έκπληξη να με καλέσουν πριν τις εκλογές για να πάρουν ψηφοδέλτιά μου. Τους φίλους με τα διαφορετικά πολιτικά τους πιστεύω, που όμως με επέλεξαν. Τους συναδέλφους μου, συνταξιούχους και ενεργούς. Τους πελάτες της πρώην ΑΤΕ.

Τις άγνωστες κυρίες που μου τηλεφώνησαν και με «σταύρωσαν» και ναι μαζί μου θα χόρευαν έναν ομάλ, έναν τσάμικο, μια παϊτούσκα, ένα χάλι – γκάλι. Ξανατηλεφωνήστε μου για να γνωριστούμε και να χορέψουμε κι ένα τσιφτετέλι και να «φτάμε παλαλά».

Τους γνωστούς εκτός του Νομού μας, που επικοινώνησαν μαζί μου, ότι δυστυχώς δεν μπορούσαν να έρθουν για να μας ψηφίσουν, αλλά θα σταυρώσουν το κόμμα τους, την παράταξή τους. Καθένας με τα πολιτικά του πιστεύω και με τις «γραμμές» που παίρνουν.

Όσο για τον κύριο που πριν τις εκλογές με τηλεφώνημά του και με εμφανή τα νούμερα του κινητού του, αλλά χωρίς αναγνώριση, για να ζητήσει εργασία όπως είπε, του λέω να έρθει στο κόμμα του Κ.Κ.Ε. για να συνεχίσουμε αγώνες, διεκδικήσεις για δουλειά, παιδεία, υγεία, πολιτισμό.

Πάντως η μικρή μου παρουσία στον προεκλογικό αγώνα ήταν αθόρυβη, με μικρούς οικονομικούς πόρους, χωρίς παρατρεχάμενους και Βουλευτές που κατευθύνουν τον λαό, αλλά με πολλή διακριτικότητα και αξιοπρέπειας. Με βάση δε την ποσοστιαία αναλογία με άλλα κόμματα – παρατάξεις και τους υποψήφιους τους με τους χίλιους και κάτι σταυρούς, σε μένα οι ψήφοι που έλαβα αριθμητικά αντιστοιχούν σε υψηλότερο αριθμό από τους αντιπάλους μου, σύμφωνα με το ποσοστό που έλαβε η παράταξή μου.

Και πάλι κάθε Πέμπτη με σχολιασμούς για το κάθε τι που συμβαίνει ή συνέβαινε πάντα με ανασκόπηση γεγονότων, για να μαθαίνουν και να συμπεραίνουν οι νέοι ποιο πολιτικό σύστημα τους αξίζει. Άλλωστε αυτοί θα ‘ναι πια οι νέοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των εκλογών που θα ακολουθήσουν με την πάροδο του χρόνου. Σύνθημά μου: Όχι αντιλαϊκά μέτρα, όχι καπιταλιστική εκμετάλλευση, όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.