ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΑΟΔ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

 

Σε εθελοντική αιμοδοσία προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου τα σωματεία καλαθοσφαίρισης του Νομού Δράμας (ΚΑΟΔ, Τιτάνες, Απόλλων, ΑΕ Δοξάτου, ΑΟ Πρόσοτσάνης) στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έλαβε η ΕΚΑΣΑΜΑΘ για το σύνολο των ομάδων μπάσκετ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του παλιού Δημαρχείου, στον κατάλληλο χώρο που έχει διαμορφωθεί, από την έναρξη των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Πλήθος μελών του ΚΑΟΔ συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία, την οποία στήριξαν με τη φυσική τους παρουσία ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ κ. Σάββας Γρηγοριάδης ανέφερε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ και αναλάβαμε εμείς να την υλοποιήσουμε. Να δώσουν αίμα όλες οι ομάδες μπάσκετ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε σχέση με την έλλειψη αίματος που παρουσιάζεται στην Ελλάδα λόγω του προβλήματος που υπάρχει με τον κορωνοϊό. Έτσι, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτήν και έχουμε δώσει αρκετές φιάλες αίμα. Είχαμε πολύ καλή συμμετοχή, η οποία συνεχίζεται. Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. που ήρθαν κοντά μας και παρουσίασαν αυτή την εκδήλωση και ευχαριστούμε πολύ και την ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την ωραία ιδέα και την πρωτοβουλία αυτή».

Μιλώντας στην «Εργασία… συν» ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Σπύρος Τουρτούρης επεσήμανε: «Ευχαριστούμε τις ομάδες μπάσκετ για την εθελοντική αιμοδοσία, γιατί συμπαραστέκονται στο έργο μας. Θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα και στους υπόλοιπους πολίτες της Δράμας για να έρθουν να συνδράμουν την Αιμοδοσία, γιατί πραγματικά οι ανάγκες μας είναι πολύ μεγάλες και αυξάνονται συνεχώς. Ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες του μπάσκετ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Εργασία… συν», σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτοβουλία όσον αφορά την αιμοδοσία. Συγχαρητήρια σε όλα τα αθλητικά σωματεία, πρωτίστως στον ΚΑΟΔ και σε όλους τους συμμετέχοντες, για αυτή την πρωτοβουλία. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία και ειδικά στις μέρες που διανύουμε, όσον αφορά τον κορωνοϊό, που άμεσα χρειάζεται πολύς κόσμος το πολύτιμο αίμα. Είναι πολύ σημαντικό όσοι μπορούμε πλέον να καταθέτουμε αυτό το ένα λίτρο του αίματός μας, γιατί μέσω αυτού μπορεί να σωθεί κόσμος. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι πολύ σημαντικό. Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας είναι εδώ και δια της φυσικής παρουσίας μου να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και ό,τι άλλο χρειαστούν από τη δική μας πλευρά».

Τέλος, η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Τόλιου δήλωσε στην «Εργασία… συν»: «Η πανδημία μέσα από το φίλτρο της καταστροφής δοκίμασε το αισθητήριο που διαθέτει ο καθένας μας για τη θέση του στην κοινωνία και ενεργοποίησε τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες που ως Έλληνες διαθέτουμε σε υψηλό βαθμό. Λέω πάντοτε ότι οι μεγάλες ιδέες πρέπει να παίρνουν διαστάσεις κινηματικού χαρακτήρα, να διασπείρονται ανάμεσά μας ως ιός αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης, ενότητας κυρίως στις πιο δύσκολες στιγμές. Πέρα από κάθε αμφιβολία μέσα από ότι ζήσαμε το τελευταίο δίμηνο βγαίνουμε λαβωμένοι αλλά νικητές, πιο έμπειροι αλλά και συνειδητοποιημένοι για τις μεγάλες δυνατότητές μας.

Στις αμέτρητες ώρες αγωνίας των τελευταίων 50 ημερών, αυτό που πραγματεύεται η πρωτοβουλία των πέντε σωματείων της Δράμας είναι 10 λεπτά από τη ζωή μας. Τόσα αρκούν για να αναπληρώσουμε το αίμα που χρειάστηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που πάλεψαν για τη ζωή τους, τόσα αρκούν για να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή για όλους μας. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε πότε και σε ποιον θα χρειαστούν αυτά τα 10 λεπτά από τη ζωή μας, αρκεί μόνο η βεβαιότητα ότι θα αξίζουν όλα».