Φωτογραφία αρχείου

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα «χάθηκαν» ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικών αγώνων λόγω καρδιακής ανακοπής. Δυστυχώς στο γήπεδο δεν υπήρχε απινιδωτής με εξειδικευμένο χρήστη που θα παρείχε πρώτες βοήθειες και αυξημένες πιθανότητας σωτηρίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Δράμας μετά και τη σχετική σύσταση – οδηγία της Ε.Π.Ο. αποφάσισε ότι στο εξής κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανδρών ή παιδικού δεν θα διεξάγεται εφόσον στο γήπεδο δεν υπάρχει απινιδωτής και άτομο πιστοποιημένο προς χρήση του.

Η Ε.Π.Σ. Δράμας ορίζει για τους αγώνες ανδρών τους παρατηρητές αγώνων ως υπεύθυνους για τον έλεγχο/διαπίστωσης ύπαρξης απινιδωτή. Στους παιδικούς αγώνες θα οριστεί αντίστοιχα ως υπεύθυνος πρόσωπο – αξιωματούχος της γηπεδούχου ομάδας που υπεύθυνα η ίδια θα έχει υποδείξει.

Εάν πριν την έναρξη του αγώνα διαπιστώνεται η μη ύπαρξη απινιδωτή και πιστοποιημένου χρήστη ο αγώνας αυτός δεν θα διεξάγεται και θα αναβάλλεται.

Επισημαίνουμε την προσοχή ότι για τους ποδοσφαιριστές – ποδοσφαιρίστριες ηλικίας κάτω των 10 ετών επιβάλλεται διαφορετική λειτουργία και χρήση του απινιδωτή την οποία διαθέτουν νέου τύπου απινιδωτές.