Τι διευκρινίζει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ – Συνταξιούχοι έμειναν χωρίς πλήρη σύνταξη από τεχνικό πρόβλημα, επιλύθηκε άμεσα το πρόβλημα

Λόγω τεχνικού προβλήματος που οφείλεται στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του e-ΕΦΚΑ, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα είναι προσωρινά μη διαθέσιμες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί εντός των επόμενων δύο ωρών.

Ποιοι συνταξιούχοι έμειναν χωρίς πλήρη σύνταξη από τεχνικό πρόβλημα, λύθηκε το πρόβλημα με έκτακτη καταβολή

Εν τω μεταξύ, χωρίς το πλήρες ποσό της σύνταξής τους έμειναν συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΟΤΕ, αν και είναι περίοδος πληρωμών των συντάξεων Ιουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στους εν λόγω συνταξιούχους. Όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωση του, η δυσλειτουργία δημιουργήθηκε εξαιτίας  τεχνικού προβλήματος το οποίο επιλύθηκε.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΕΦΚΑ, «λόγω τεχνικού προβλήματος που εντοπίστηκε στο αρχείο πληρωμών δεν κατεβλήθη σε περιορισμένο αριθμό συνταξιούχων του τ. ΤΑΠΟΤΕ το σύνολο του ποσού των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2022 που τους αναλογεί».

Σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΚΑ, το πρόβλημα «έχει ήδη επιλυθεί και άμεσα πρόκειται να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό με έκτακτη καταβολή».

Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν 755,8 εκατ. ευρώ σε 1.488.007 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν επίσης 10,8 εκατ. ευρώ σε 27.800 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Ιουλίου. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 14,4 εκατ. ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Πηγή: protothema.gr