ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2002-2004

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δύο καινούργια απορριμματοφόρα βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Δράμας, έτσι ώστε να επιλύσουν προβλήματα που προκαλούνταν από τη χρήση παλαιών, που χρησιμοποιούνται από την περίοδο 2002-2004. Το πρώτο απορριμματοφόρο παραδόθηκε στο Δήμο Δράμας την Πέμπτη 2 Ιουλίου  και το δεύτερο την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης ανέφερε: «Είμαστε στη χαρούμενη θέση η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας να υποδέχεται ένα καινούργιο απορριμματοφόρο, μια καινούργια υπερκατασκευή στο στόλο της για την αντικατάσταση των παλιών απορριμματοφόρων. Σίγουρα η υπηρεσία μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όσον αφορά τον στόλο της και την υποστελέχωση του προσωπικού. Με σωστή και οργανωμένη δουλειά όμως από τη Δημοτική Αρχή, προσωπικά από το Δήμαρχο Δράμας, αλλά και εμείς ως υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης, εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιώσουμε και τις συνθήκες εργασίας και το στόλο μας, αλλά και το προσωπικό. Απτό παράδειγμα η υποδοχή μιας ολοκαίνουργιας υπερκατασκευής, ενός καινούργιου απορριμματοφόρου μέσα στο στόλο μας, όπου θα λύσει πολλά προβλήματα από τα παλιά απορριμματοφόρα. Ο στόλος μας χρονολογείται κυρίως από το 2002-2004, σήμερα εν έτει 2020 έρχεται η πρώτη καινούργια υπερκατασκευή. Επίσης έχουμε δρομολογήσει και ένα δεύτερο απορριμματοφόρο, το οποίο θα έχουμε την Δευτέρα. Άρα ενισχύουμε το στόλο μας με δύο ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα».

Όπως σημείωσε ο κ. Κυριακίδης πρόκειται για «μια καινούργια υπερκατασκευή σε έναν παλιό άξονα απορριμματοφόρου», προσθέτοντας ότι «η κύρια λειτουργία ενός απορριμματοφόρου είναι ο χώρος όπου συγκεντρώνονται τα απορρίμματα. Εκεί δημιουργούνται και οι περισσότερες βλάβες. Εμείς κατασκευάσαμε δύο ολοκαίνουργιες υπερκατασκευές χωρητικότητας 16 λίτρων με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για το προσωπικό και της υγιεινής φυσικά των ανθρώπων που δουλεύουν στην καθαριότητα. Το κόστος της υπερκατασκευής ανέρχεται στα 40.000 ευρώ για κάθε απορριμματοφόρο ξεχωριστά».

Όσον αφορά την προμήθεια επιπλέον απορριμματοφόρων από τον Δήμο Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας επεσήμανε: «Πέρα από αυτά τα δύο ουσιαστικά καινούργια απορριμματοφόρα που θα έχουμε, η υπηρεσία έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της 300.000 ευρώ για την αγορά ολοκαίνουργιων απορριμματοφόρων. Μένουν οι διαδικασίες, κάνουμε τις μελέτες, για να προμηθευτούμε καλώς εχόντων των πραγμάτων την ερχόμενη χρονιά άλλα δύο απορριμματοφόρα». Παράλληλα, ο κ. Κυριακίδης στάθηκε και στο θέμα του προσωπικού, λέγοντας: «Καταβάλουμε πολλές προσπάθειες για να ενισχύσουμε και το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας μας. Ήδη αναμένουμε δύο εργάτριες καθαριότητας από το Δήμο Παγγαίου με μετάταξη και σε λίγες ημέρες θα βρίσκονται και αυτές στην υπηρεσία μας. Αναμένουμε τα 8μηνα, όπου σε ένα μήνα περίπου θα είναι στην υπηρεσία μας. Θα μας δώσουν πάρα πολλές λύσεις. Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο, υπάρχει έλλειψη, δεν μπορούμε φυσικά να σταθούμε με τον σωστό τρόπο και στα χωριά μας, αλλά με τον ερχομό των 8μηνων σε ένα μήνα περίπου, θα βρισκόμαστε σε όλες τις γειτονίες, σε όλα τα πάρκα και στις κοινότητες που το περιμένουν πως και πως».

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» για το αν υπάρχουν απορριμματοφόροι που στάζουν και αν τώρα αυτά, με την προμήθεια των καινούργιων, θα αποσυρθούν, ο κ. Κυριακίδης σημείωσε: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο που έχει δημιουργηθεί και μια ένταση τις τελευταίες μέρες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα συγκεκριμένο απορριμματοφόρο, το οποίο λόγω παλαιότητάς του –χρονολογείται από το 2002- έχει φθαρεί όλη η υπερκατασκευή του. Όσο μπορούμε με τα συνεργεία που διαθέτουμε τα συντηρούμε τα οχήματά μας. Σχεδόν καθημερινά βρισκόμαστε και σε εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά και στο συνεργείο που διαθέτει η υπηρεσία μας. Το καινούργιο απορριμματοφόρο που ήρθε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 2 Ιουλίου) και αυτό που ήρθε την Δευτέρα, θα αντικαταστήσει αυτά τα παλιά απορριμματοφόρα, τα παλιά μας οχήματα. Έτσι θα λύσουμε εντελώς το πρόβλημα με τα ζουμιά που τρέχουν. Τα ζουμιά τρέχουν γιατί είναι φθαρμένες οι υπερκατασκευές από κάτω και δημιουργούνται έτσι όλα αυτά τα θέματα που δημιουργούνται».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» για το πλύσιμο των κάδων, καθώς η θερμοκρασία έχει ανέβει, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε: «Καθημερινά το πλυντήριό μας βρίσκεται έξω. Πλένουμε όλες τις γειτονιές της πόλης και τις κοινότητές μας. Ξεκινήσαμε από την περίοδο του κορωνοϊού, από τον μήνα Μάρτιο, πλένουμε καθημερινά εκατοντάδες κάδους. Σίγουρα ο όγκος είναι τεράστιος. Μιλάμε για μια πόλη και είκοσι χωριά και κοινότητες. Μιλάμε για 2.000 κάδους. Πλένουμε καθημερινά γύρω στους 150 κάδους. Άρα τμηματικά σε κάθε γειτονιά περνάμε τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα».