Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα «Υλοποίηση κάθετου άξονα Εγνατίας οδού Δράμα – Αμφίπολη», κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Χαρακτηριστικό των επίκαιρων ερωτήσεων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι ότι αυτές συζητιούνται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, με τον ερωτώμενο Υπουργό να δίνει διά ζώσης απαντήσεις.

Στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο κάθετος άξονας σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη και συνακόλουθα την Εγνατία Οδό, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιφέρειάς μου, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Δράμα είναι μία από τις δυο εναπομείνασες μακεδονικές πόλεις οι οποίες δεν έχουν κάθετη σύνδεση με την Εγνατία με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της πόλης αλλά και τη μείωση των επενδύσεων στο Νομό.

Το έργο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης όλα αυτά τα χρόνια με αλλεπάλληλες διακηρύξεις προθέσεων από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών.

Είναι ανάγκη να προωθηθούν οι διαδικασία που αφορούν στην άμεση ολοκλήρωση και επίτευξη της μελετητικής ωριμότητας του έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η δημοπράτησή του.

Η δέσμευσή μας για την έναρξη και ολοκλήρωση του έργου πρέπει να λάβει σάρκα και οστά, γοργά μια και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση οδηγεί τον τοπικό πληθυσμό στην απογοήτευση και τον πολιτικό αρνητισμό, δεδομένων των δυο δεκαετιών υποσχέσεων και αναγγελιών οι οποίες προηγήθηκαν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Θα αφουγκραστεί την επιθυμία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όλων των κατοίκων της Π.Ε. Δράμας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου;

-Έχει δρομολογηθεί η απαιτούμενη μελέτη Ανάλυσης Κόστους Οφέλους; – Προτάθηκε ως έργο στο ταμείο ανάκαμψης;