ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης υλοποίησε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο ΕΠΑΛ Προσοτσάνης.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και ειδικότερα για τον ιό HIV, για την μετάδοσή του, την πρόληψη και την εξάλειψη στερεοτύπων που σχετίζονται με τον HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα κονδυλώματα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιώργο Σένδρο, το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου για την συνεργασία και την υποδοχή τους, καθώς και την κ. Δήμητρα Πατρωνίδου από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει το Κέντρο στους μαθητές. Εκτός από την ενημέρωση, διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και προφυλακτικά, τα οποία χορηγήθηκαν από το «Σύλλογο Θετική Φωνή – Positive Voice» που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας.