Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου, θα κορυφωθούν οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες. Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Για την προστασία της δημόσιας υγείας, η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέχουσα θέση στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης θα βρίσκεται ένας Δραμινός, καθώς ο Αξιωματικός Βασίλης Βογιατζόγλου θα είναι σημαιοφόρος των αρμάτων.

Σε σχετική ανάρτηση ο πατέρας του, κ. Γιάννης Βογιατζόγλου, αστυνομικός στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, ανέφερε τα εξής:

«Είχα την διάθεση να ενημερώσω τους κοντινούς αλλά και διαδικτυακούς φίλους, αν τύχει και παρακολουθήσουν από την τηλεόραση την Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής μας να ξέρετε ότι ο Σημαιοφόρος των Αρμάτων, δηλ το πρώτο άρμα που θα περάσει με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας, ο Αξ/κος που θα είναι επάνω και θα κράτα την Ελληνική Σημαία θα είναι ο Βασίλης ο γιος μου. Το αναφέρω γιατί πολλοί είναι αυτοί που τον γνωρίζουν προσωπικά και δεν θα ξέρουν εκείνη την στιγμή ότι είναι αυτός… Πάλι ένας Μακεδόνας τους ανοίγει τον δρόμο».