Φωτογραφία αρχείου

58χρονος στη Δράμα κατηγορείται για «θανάτωση ζώου συντροφιάς (σκύλου) και μη τήρηση κανόνων ευζωίας έτερου ζώου συντροφιάς (σκύλου)».

Η αστυνομία της Δράμας συνέλαβε 58χρονο, ο οποίος είχε αλυσοδεμένους σε κτήμα του τους δυο σκύλους του με αποτέλεσμα ο ένας να πεθάνει.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά από καταγγελία του προέδρου του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» για τους δυο σκύλους και μετέβη στο κτήμα ιδιοκτησίας του 58χρονου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Δράμας εκεί διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος δεν είχε εξασφαλίσει ασφαλές – κατάλληλο κατάλυμα για τα δυο σκυλιά, τα οποία ήταν αλυσοδεμένα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός, λόγω εμπλοκής της αλυσίδας του στην περίφραξη του καταλύματος.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του κτήματος συνελήφθη από την αστυνομία Δράμας με την κατηγορία της «θανάτωσης ζώου συντροφιάς (σκύλου) και μη τήρηση κανόνων ασφαλείας ευζωίας έτερου ζώου συντροφιάς (σκύλου)».

Από το κτήμα περισυλλέγει το νεκρό σκυλί, προκειμένου η σορός του να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή.

Την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Δράμας.