Εξιχνιάστηκαν δύο τετελεσμένες απάτες σε βάρος δύο ηλικιωμένων σε περιοχές της Δράμας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο υποθέσεις τετελεσμένων απατών, που διαπράχθηκαν την 15 και 21-4-2024 σε βάρος δύο ηλικιωμένων ημεδαπών σε περιοχές της Δράμας.

Συνελήφθη χθες (21-4-2024) το απόγευμα, στον Μεθοριακό Σταθμό Εξοχής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ένας ημεδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούταν στην εξαπάτηση πολιτών και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστοι δράστες συνεργοί του συλληφθέντα, την 21-4-2024 το πρωί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη μία παθούσα και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 44.600 ευρώ για την πραγματοποίηση της επέμβασης, ενώ ο συλληφθείς σε ρόλο εισπράκτορα παρέλαβε τα χρήματα.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στην κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων (44.100 ευρώ) το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας από τους ανωτέρω αστυνομικούς προέκυψε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία την 15-4-2024 απέσπασαν χρηματικό ποσό και από τη δεύτερη παθούσα.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.