ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, έγινε και το δημόσιο ντεμπούτο του πρώην Δήμαρχου Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δράμας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Δαλακάκης καθόταν στη θέση δίπλα στον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και στον Πρόεδρο του σώματος κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη.

Κατά τη διεξαγωγή συζητήσεων για διάφορα θέματα, ο κ. Δαλακάκης έλαβε το λόγο, μιλώντας υπηρεσιακά, όπως επεσήμανε ο ίδιος. Βέβαια, οι παρεμβάσεις του σε διάφορα θέματα (π.χ. συζήτηση για το κατεπείγον του θέματος του ορισμού Δ.Σ. στη ΔΕΥΑΔ, ποσοστό εκπροσώπησης Δημοτικής Αρχής στα Δ.Σ. των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων) φαίνεται ότι δεν έπεισαν την πλειοψηφία του σώματος, καθώς μετά από σχετικές ψηφοφορίες υιοθετήθηκαν διαφορετικές θέσεις.

Πάντως, όπως σχολίαζαν έμπειροι αυτοδιοικητικοί, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι θέσεις που υποστηρίζει ο κ. Δαλακάκης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δράμας να έρχονται σε αντίθεση με θέσεις που θα μπορούσε να υποστηρίξει ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δοξάτου.

Το «στοίχημα» του Χρ. Μαμσάκου

 

Η συγκεκριμένη επιλογή του Δημάρχου κ. Μαμσάκου στο πρόσωπο του κ. Δαλακάκη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ευθύς εξ αρχής είχε χαρακτηριστεί ως «στοίχημα». Ο κ. Δαλακάκης έχει θητεύσει σε υψηλότατο αυτοδιοικητικό πόστο και ως δικηγόρος κατέχει νομικές γνώσεις. Από την άλλη, όμως, η κατάσταση που δημιουργήθηκε την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο στο Δήμο Δοξάτου με την αποστασιοποίηση της πλειοψηφίας των μελών της παράταξής του, το πλήθος δημόσιων αναφορών στο συγκρουσιακό χαρακτήρα του πρώην Δήμαρχου Δοξάτου και τη δημιουργία εντάσεων τόσο σε επίπεδο αιρετών όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, γεννούν ερωτηματικά για το αν ο κ. Δαλακάκης είναι κατάλληλος για να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Δράμας. Βέβαια, υπήρξαν και οι απόψεις ότι ο κ. Δαλακάκης είναι αυτός που μπορεί «να βάλει τάξη στις υπηρεσίες του Δήμου».

 

Άλλη μια δικαίωση για την «Εργασία… συν»

 

Πάντως, όπως κι αν εξελιχθεί η κατάσταση, η επιλογή του κ. Δαλακάκη στη θέση του Γ.Γ. του Δήμου δικαιώνει (για μια ακόμη φορά) το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εργασία… συν», η οποία από τις 25 Ιουλίου (ένα μήνα και πλέον πριν από την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου) είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.