Η πορεία των εμβολιασμών σε τοπικό επίπεδο συνεχίζεται κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Δράμας. Συγκεκριμένα εμβολιασμοί γίνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στα Κέντρα Υγείας Δράμας, Προσοτσάνης και Παρανεστίου. Στο Νοσοκομείο της Δράμας οι εμβολιαστικές γραμμές είναι πλέον 3, οι 2 που λειτουργούσαν από την έναρξη των εμβολιασμών και 1 που προστέθηκε από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και αφορά το εμβόλιο της Astrazeneza για την ηλικιακή ομάδα 60-64.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου ξεκίνησε τη λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και σε αυτό μπορούν να εμβολιάζονται οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο κατά του Covid-19 της Astrazeneza. Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Παρανεστίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου, προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού στο Κέντρο Υγείας.

Σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει στο Νομό Δράμας, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, μέχρι χθες βράδυ (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου), συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 4.707. Με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 έχουν εμβολιαστεί 3.268 πολίτες, ενώ και με τη δεύτερη δόση 1.439.

Όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην πλατφόρμα ραντεβού emvolio.gov.gr σχετικά με τη μη δυνατότητα κλεισίματος νέων ραντεβού περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ

Περισσότεροι από 3.000 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο

Σε ανάρτηση του Γενικού Νοσοκομείου στο facebook παρέχεται ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας.

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

Από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2 και στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών με ακόμη μία εμβολιαστική γραμμή, με το εμβόλιο της AstraZeneca!

Φυσικά, συνεχίζουμε κανονικά να εμβολιάζουμε στις άλλες δύο γραμμές εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, ασταμάτητα (εκτός Κυριακών) από τις 8 Ιανουαρίου.

Μέχρι και την Δευτέρα 15/02/2021 εμβολιάστηκαν 3.066 Δραμινοί στο Νοσοκομείο μας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού, τις οδηγίες της 4ης ΥΠΕ, του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με τους Φορείς της Δράμας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στηρίζουν τον εμβολιασμό εκτιμώντας ότι είναι υποχρέωση απέναντι στην Πολιτεία, στους ίδιους, τις οικογένειες τους, τους ασθενείς τους και βέβαια το κοινωνικό σύνολο.

Καταβάλλουν αγόγγυστα προσπάθεια να προσφέρουν στους συμπολίτες μας υπηρεσίες με επαγγελματισμό αλλά και ευσυνειδησία.

Αλλά και οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, προσέρχονται για τον εμβολιασμό, στην ώρα τους, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, με χαμόγελο, με αισιοδοξία, πανέτοιμοι να υποδεχτούν την Ελπίδα!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται!

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Προχωράμε… προσέχοντας και τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας.