Από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού (emvolio.gov.gr) και για τις ηλικίες 75-79. Από τις 6 το απόγευμα και μετά, λόγω του φόρτου στη σελίδα, υπήρξε δυσκολία στη χρήση της πλατφόρμας τόσο για ιδιώτες όσο και για φαρμακοποιούς, οι οποίοι διαθέτουν ειδικό κωδικό σύνδεσης. Το σύστημα υπερφορτώθηκε και κατ’ επέκταση υπήρξε πρόβλημα στο κλείσιμο ραντεβού, αλλά σταδιακά όσο περνούσε η ώρα και ειδικά τις επόμενες ημέρες, αυτό το ζήτημα αποκαταστάθηκε.

Το μείζον θέμα, όμως, που έχει προκύψει αφορά στη μη δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού για όλους όσοι ενδιαφέρονται από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού και δεν το είχαν κάνει νωρίτερα.

Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει η δυνατότητα κλεισίματος νέου ραντεβού για εμβολιασμό σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο του Νομού Δράμας. Κι αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, λόγω της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων εμβολίων. Πάντως, εφόσον υπάρξει αποστολή νέων εμβολίων στη χώρα, τότε εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί και σε τοπικό επίπεδο.

Άλλωστε, η επιλογή που έχει γίνει σε κεντρικό επίπεδο για την εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα είναι το κλείσιμο ραντεβού να επιτρέπεται εφόσον είναι εξασφαλισμένες και οι δύο δόσεις του αντίστοιχου εμβολίου.

Πάντως, σε όλα τα Φαρμακεία της Δράμας, λίγο ή πολύ, υπάρχει λίστα αναμονής, καθώς δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα για κλείσιμο νέων ραντεβού εμβολιασμού.