Ένα πρωτοφανές γεγονός σημειώθηκε χθες Κυριακή 26/7, στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) στη Δράμα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ανάγνωσης εγκυκλίου της Διαρκής Ιεράς Συνόδου σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, παρενέβησαν παριστάμενοι πιστοί και φωνάζοντας διέκοψαν την διαδικασία. Κι όλα αυτά σε έναν χώρο ιερό, ο οποίος προφανώς και δεν μπορεί να γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων και έκφρασης απρεπών συμπεριφορών.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος «Προς το λαό» αναγνώστηκε σε όλους τους Ιερείς Ναούς της χώρας, είχε τίτλο «Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» και το περιεχόμενό της αποτελούνταν από δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις, με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς σχετικά με τον εμβολιασμό.

Καταδίκη του περιστατικού από τον Π. Κωφίδη

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταδίκασε με δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Περικλής Κωφίδης, υποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Δράμας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωφίδης, σε ανάρτησή του, ανέφερε τα εξής:

Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα το πρωτοφανές επεισόδιο που έλαβε χώρα χθες, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, από συμπολίτες μας, ένας εκ των οποίων είναι αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Δράμας.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «αρνητές» του εμβολίου διέκοψαν την ανάγνωση εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον εφημέριο του ναού, προκαλώντας αναστάτωση στο εκκλησίασμα μη σεβόμενοι την ιερότητα του χώρου.

Αναμφίβολα, είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει. Όμως, δεν δικαιούται να θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του ή τις απόψεις του στους άλλους, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσον. Πόσο μάλλον όταν τέτοιου είδους απόψεις θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Καταδικάζω την ενέργεια αυτή και τάσσομαι υπέρ της νομιμότητας και της ελεύθερης έκφρασης.

Περικλής Κωφίδης

Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Δράμας