Η έγκαιρη ανταπόκριση του πληρώματος περιπολικού του ΑΤ Δοξατου Δράμας, σε συνδρομή παροχής βοήθειας σε πολιτη, αποδείχθηκε σωτηρία για τη ζωή του, σε αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη

Η βραδινή βάρδια (26-27/03) πληρώματος υπηρεσιακού οχήματος του ΑΤ Δοξάτου Δράμας, ενεργούσε τροχονομικούς ελέγχους, σε απόσταση 15χλμ. από την πόλη της Δράμας. Με σήμα για έλεγχο σε διερχόμενο όχημα με δύο επιβαίνοντες, ο 70χρονος συνοδηγός, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία.

Οι Αστυνομικοί ενήργησαν ασυρματικά και ζήτησαν τηλεφωνικά απο το ΕΚΑΒ συνδρομή με ασθενοφόρο. Ωστόσο η ενημέρωση του τηλεφωνητή προς το πλήρωμα του περιπολικού ανέφερε ότι  λόγω αυξημένων περιστατικών θα υπήρχε καθυστέρηση για το ασθενοφόρο να μεταβεί στο σημείο – απόσταση περίπου 15χλμ  από την πόλη-, και πρότεινε στο πλήρωμα του ΑΤ Δοξάτου Δράμας, να μεταφέρουν με το περιπολικό τον πολίτη άμεσα στο Νοσοκομείο. Καθώς το περιστατικό κρίθηκε επείγον και η επιδείνωση στην υγείας του πολίτη ήταν ραγδαία, οι Αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα και με το περιπολικό μετέφεραν τον 70χρονο πολίτη με συνοδό τον οδηγό του οχήματος στο Νοσοκομείο Δράμας. Στο βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιεύει το NantiaReport.gr, διακρίνεται η υπερπροσπάθεια του οδηγού στο περιπολικό και η αγωνία του συνοδού του, καθώς και η συμπαράσταση του φίλου του, να μεταφέρουν έγκαιρα τον 70χρονο στο Νοσοκομείο.

Οι γιατροί μετά την αξιολόγηση και τις εξετάσεις του ασθενούς, διαπίστωσαν ότι η έγκαιρη μεταφορά του ηταν σωτηρία για τη ζωή του 70χρονου.

Άλλη μια βάρδια για το πλήρωμα του ΑΤ Δοξάτου Δράμας, ολοκληρώθηκε…

Πηγή: nantiareport.gr