Με δυνατές φωνές, λαμπερά χαμόγελα, ζεστές αγκαλιές, πολύχρωμα μπαλόνια, ξέφρενο χορό ζούμπα και βραβεία με το δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε παιδιού στην καλύτερη μαμά του κόσμου εορτάστηκε στη Δράμα η Γιορτή της Μητέρας, σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου. Η εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Ανάπλασης και διοργανώθηκε από τον Δήμο Δράμας, την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δράμας, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας και την Ένωση Κυριών Δράμας. Πολλά παιδιά με τις μαμάδες τους, αλλά και με τους μπαμπάδες τους, είχαν την ευκαιρία να χορέψουν ζούμπα και να προσφέρουν βραβείο στις μητέρες τους, το οποίο είχε το δακτυλικό τους αποτύπωμα, όπως συνηθίζεται στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας.

Σε δηλώσεις του στην «Εργασία… συν» ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων καθώς και για θέματα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Αλέξης Παναγιωτίδης ανέφερε: «Γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου τη Γιορτή της Μητέρας, μια μεγάλη γιορτή για όλους. Γιορτάζουμε μαζί με το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας Δράμας, την Κοινωνική Υπηρεσία και την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων αυτή την ημέρα με χορούς ζούμπα και με αναμνηστικό βραβείο που δίνουν τα παιδιά με το αποτύπωμά τους στις μητέρες τους. Σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Αναστασία Τόλιου ετοιμάσαμε αυτή την όμορφη εκδήλωση.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η ημέρα για όλους μας. Είναι μια ημέρα που γιορτάζουμε τον άνθρωπο που αγαπάμε περισσότερο στη ζωή μας, τον άνθρωπο που μας έχει δώσει πνοή για να ζούμε, τον άνθρωπο που μας στηρίζει στα δύσκολα, τον άνθρωπο που πραγματικά είναι κάθε στιγμή δίπλα μας. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μανούλες χρόνια πολλά. Εύχομαι να είναι γερές και δυνατές και να μας φροντίζουν, όπως μας φροντίζουν κάθε μέρα».

Η Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κα Ζαχοπούλου, μιλώντας στην «Εργασία… συν», δήλωσε: «Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας είναι πολύ χαρούμενο που συμμετέχει σε αυτή τη δράση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του εορτασμού της Γιορτής της Μητέρας. Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ημέρα ευγνωμοσύνης για τον άνθρωπο που προσφέρει την αγάπη του ανιδιοτελώς, χωρίς όρια και χωρίς καμία προσδοκία ανταπόδοσης. Μέσα από την καρδιά και τα χείλη των μικρών παιδιών, αλλά και τα χείλη όλων μας, ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, τις μητέρες της Δραμινής κοινωνίας. Να είναι χαρούμενες, ευτυχισμένες και ό,τι καλύτερο σε όλες».

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας στην εκδήλωση, η κα Ζαχοπούλου επεσήμανε: «Η συμμετοχή μας ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Αστυνομικοί υπάλληλοι, μέλη του Σωματείου μας, βάζαμε το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα βραβείο που έδιναν τα παιδιά στην καλύτερη μητέρα του κόσμου, έτσι όπως συνηθίζεται με τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας. Όλα τα παιδιά χάρηκαν πολύ, οι μητέρες επίσης και εμείς ακόμη περισσότερο που μπορέσαμε με αυτό τον τρόπο να προσφέρουμε χαρά τόσο στα παιδιά όσο και στις μητέρες».