Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μέχρι την Τετάρτη 4 Ιουλίου φιλοξενείται στην αίθουσα «Ελευθερία» έκθεση με τίτλο «Drama Kavala Art Work», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2018». Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ, το Δήμο Καβάλας, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και μέσω αυτής 22 εικαστικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Καβάλα και την Δράμα παρουσιάζουν στο κοινό των δύο πόλεων τις δημιουργίες τους. Στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε στην Καβάλα από τις 4 έως τις 11 Μαΐου, συνυπάρχουν ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, κόμικ και video art. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Ιστορικός Τέχνης Βίκυ Κωνσταντινίδου και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αμπατζόγλου Δέσποινα, Γκατζούλη Θάλεια, Ζηκίδου Ιωάννα, Κακουλίδης Νίκος, Καμαργιάνης Κώστας, Καρακίτσος Χρήστος, Κουγιουμτζής Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Γιώργος, Μήτρογλου Ανθή, Μπαλή Ιωάννα & Χριστίνα, Νίκου Γιάννης, Παπαλεξίου Μαρία, Πασβάντης Αντώνης, Σαρητσόγλου Δόμνα, Σιδηροπούλου Κωνσταντίνα, Σταγγίδης Αδριανός, Σταγγίδης Διαμαντής, Τοσουνίδης Οδυσσέας, Τούλης Ελευθέριος, Τσαφή Αντιγόνη, Χατζηγεωργιάδης Νίκος, Χρυσοπουλίδου Σταυρούλα. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 19.00 έως 22.00.

Για την έκθεση «Drama Kavala Art Walk» αναφέρθηκαν, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και η Ιστορικός Τέχνης κ. Βίκυ Κωνσταντινίδου, η οποία έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε:

«Η Δράμα και η Καβάλα διακρίνονται για το έντονο πολιτιστικό χρώμα που είναι διάσπαρτο στον τόπο μας. Με γνώμονα ότι η τέχνη δεν έχει σύνορα αλλά έχει οπαδούς, ο Δήμος Δράμας και ο Δήμος Καβάλας, η ΔΕΚΠΟΤΑ, η ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στο πλαίσιο του 4ου Καλλιτεχνικού Μαΐου, ανοίγουμε τις πύλες συνεργασίας του πολιτισμού σε μια ξεχωριστή έκθεση που διατηρεί και εμπλουτίζει αυτόν τον σπουδαίο κρίκο του πολιτισμού παράγοντα της τέχνης.

Τα υπέροχα δημιουργήματα των καλλιτεχνών που συνθέτουν την έκθεση αποτελούν ένα ισχυρό μήνυμα για την προάσπιση των τεχνών. Η συνεργασία σε αυτό το επίπεδο, ξεκίνησε με την έκθεση στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην Καβάλα και συνεχίζεται στον ιστορικό χώρο “Ελευθερία” στη Δράμα. Η έκθεση αυτή, σηματοδοτεί την φιλία μεταξύ των Δραμινών και των Καβαλιωτών και δίνει το περιθώριο να αναπτυχθούν επιπλέον οι σχέσεις μας στον πολιτισμό που ενώνει λαούς και χτίζει γέφυρες επικοινωνίας.

Σήμερα δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας για μια ακόμη φορά να γευθούν την μαγεία του πολιτισμού. Ο εκθεσιακός πολιτιστικός χώρος “Ελευθερία” που για εμάς τους Δραμινούς κρύβει την ιστορία του τόπου μας, φιλοξενεί από το Σάββατο 23 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 4 Ιουλίου, αυτή την σπουδαία έκθεση. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να την επισκεφθούν και να απολαύσουν την τέχνη που είναι μια γλώσσα χωρίς όρια και σύνορα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμαρχο Καβάλας κα. Τσανάκα για την σύμπνοια, την αποφασιστικότητα και την θετική διάθεση που την διακρίνει και να συγχαρώ τους καλλιτέχνες και την υπεύθυνη της έκθεσης κ. Βίκυ Κωνσταντινίδου για την εξαιρετική δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε κάθε επίπεδο γιατί υπάρχει μια συνεχής σχέση ανάμεσα στους Δραμινούς και στους Καβαλιώτες που μπορεί να αναπτυχθεί και να φέρει θετικά αποτελέσματα για όλους μας».

Η κ. Κωνσταντινίδου, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σημείωσε: «

«Ήδη από τα περσινά “Ελευθέρια” ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ αποφάσισαν να προβάλουν την τέχνη της πόλης της Δράμας με μια μεγάλη ομαδική έκθεση που ονομάστηκε “Drama Art Walk”. Ονομάστηκε έτσι γιατί η έκθεση απλώθηκε στους δυο εκθεσιακούς χώρους της πόλης, την αίθουσα “Ελευθερία” και την αίθουσα “Μελίνα”.

Φέτος, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ, καθώς επίσης και με τον ΣΦΓΤ Καβάλας, αυτή η έκθεση μεγαλώνει και το “Art Walk” συνεχίζεται μέχρι την Καβάλα. Έτσι, οργανώθηκε το “Drama – Kavala Art Walk”, μια συνεργασία 22 καλλιτεχνών από τις δύο αυτές πόλεις, με στόχο να έρθουν οι δυο πόλεις κοντά σε πολιτιστικό επίπεδο αλλά και αυτοί οι καλλιτέχνες να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Η έκθεση, πραγματοποιήθηκε στην αρχή στις 4 έως 11 Μαΐου στην Δημοτική Καπναποθήκη της Καβάλας και τώρα στο πλαίσιο των “Ελευθερίων” γίνεται στη Δράμα και θα διαρκέσει έως και τις 4 Ιουλίου. Θα χαρούμε πολύ να έρθετε στον χώρο και να δείτε όλα αυτά τα αξιόλογα έργα τέχνης».