ΠΛΗΘΟΣ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ «ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ»

 

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η δράση του Δήμου Δράμας «Με τον Μπαμπά», το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Γιορτής του Πατέρα. Η περιοχή της Ανάπλασης, όπου πραγματοποιήθηκε η δράση, γέμισε από εκατοντάδες Δραμινούς και συγκεκριμένα από παιδιά συνοδευόμενα από τους μπαμπάδες τους, οι οποίοι συμμετείχαν μαζί στον λαϊκό αγώνα δρόμου μήκους 1 χλμ., αλλά και από μαμάδες, οι οποίες παραβρέθηκαν για να καμαρώσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Κάθε ηλικίας πατέρες με τα παιδιά τους, ακόμη και με καρότσια ή και με ποδήλατα, συμμετείχαν με χαρά στον αγώνα δρόμου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. Είτε τρέχοντας, είτε περπατώντας, είτε και ποδηλατώντας, οι Δραμινοί μπαμπάδες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί με τα παιδιά τους σε έναν αγώνα δρόμου, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ήταν και ο πρώτος για τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες. Μάλιστα, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο απροσδόκητα μεγάλη που ο αριθμός των μεταλλίων δεν έφτασε για όλα τα παιδιά, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα φροντίσουν να προσφέρουν μετάλλια σε όλους τους μικρής ηλικίας… δρομείς που συμμετείχαν.

Η εκκίνηση για τον αγώνα δρόμου δόθηκε από τον Δραμινό πρωταθλητή του στίβου Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος επιλέχθηκε για συμβολικούς λόγους, τόσο λόγω της αθλητικής του ιδιότητας όσο και γιατί πρόσφατα έγινε πατέρας. Μάλιστα, ήταν παρών στην εκδήλωση μαζί με των λίγων μηνών γιό του μέσα στο καρότσι. Πριν την έναρξη του αγώνα, η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πλαισίωσε μουσικά τη δράση «Με τον μπαμπά», παίζοντας σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα τραγούδια που έχουν συνδυαστεί με αθλητικά γεγονότα ή τραγούδια από το ρεπερτόριο της ροκ μουσικής. Η αψίδα με τα μπαλόνια και με το κόκκινο χαλί, που είχαν στηθεί στην αρχή της οδού Χελμού, ήταν το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, αλλά και το σημείο στο οποίο τραβήχτηκαν οι περισσότερες φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες. Μάλιστα, η κορδέλα του τερματισμού, αλλά και ο χώρος περιμετρικά της αψίδας, είχαν διακοσμηθεί από με δημιουργίες, ζωγραφιές και χειροτεχνίες, των παιδιών των βρεφονηπιακών σταθμών του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, αφιερωμένες στη Γιορτή του Πατέρα.

Η κα Μαρία Ζαχοπούλου, Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, το οποίο συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην εκδήλωση, σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, που για μια ακόμη φορά συμμετέχουμε μαζί με την Επιτροπή Ισότητα των Φύλων του Δήμου και άλλους αξιόλογους συνδιοργανωτές σε αυτή την όμορφη ημέρα εορτασμού της Γιορτής του Πατέρα. Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας συμμετείχε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά και σε αυτή τη γιορτή, όπως και στη Γιορτή της Μητέρας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά απίστευτη. Πάρα πολλά παιδάκια μαζί με τους πατεράδες τους ήρθαν, μαζί και με τις μαμάδες τους να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους να τρέχουν για εκείνου. Μια πολύ όμορφη δράση, που ελπίζουμε του χρόνου να είναι αντίστοιχα οργανωμένη καλά και να είμαστε προετοιμασμένοι απόλυτα στο να υποδεχτούμε τόσο πολύ κόσμο και τόσο μεγάλη προσέλευση.

Στους μπαμπάδες μας, λοιπόν, που γιορτάζουν, που τους αγαπάμε, που μας κακομαθαίνουν λίγο περισσότερο, που μας μαλώνουν λίγο λιγότερο και που υποσχόμαστε να τους φροντίζουμε για πάντα».

Μετά το τέλος του αγώνα η εκδήλωση συνεχίστηκε στο παρακείμενο ανοικτό θεατράκι, το οποίο κι αυτό γέμισε από κόσμο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει με τα τραγούδια από τους μαθητές της μουσικής σχολής Modern Music Academy.

Η δράση «Με τον Μπαμπά» διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας και την Ένωση Κυριών Δράμας και με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (Drama Runners).