Για το ύψος αλλά και τον συντελεστή με τον οποίο υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Με την πίστωση των πρώτων λογαριασμών, την περασμένη Παρασκευή, διαπίστωσαν πως το ποσό των 250 ευρώ που οι περισσότεροι έλαβαν είναι πολύ πιο χαμηλά από το ανώτατο όριο του επιδόματος, που αγγίζει τα 650 ευρώ. Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος του τόπου, Γιάννης Κυριακίδης με τα νέα δεδομένα εξομοιώνονται όλες οι θερμοκρασίες κάτω των 15,5 βαθμών Κελσίου και δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του -14 που αντιμετωπίζουν και του +14 άλλων περιοχών.

«Δεν γίνεται να κρίνει το υψόμετρο την ανάγκη για θέρμανση και όχι οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως κάθε χρόνο, μία οικογένεια στο Κάτω Νευροκόπι θα δαπανήσει 1.500 με 2.000 ευρώ για θέρμανση με καυσόξυλα και 2.500 ευρώ αν χρησιμοποιήσει πέλετ. Το ποσό αυξάνεται εάν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο. Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, έχει ήδη αποστείλει επιστολή για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή, ζητά αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντελεστών και αύξηση του ύψους του επιδόματος ώστε να βοηθηθούν ουσιαστικά οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής.

Πηγή: ΕΡΤ Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού