Μία ακόμη διαδικτυακή βραδιά αστρονομίας οργανώνουν σήμερα (Παρασκευή), στις 8:30 το βράδυ, τo αστρονομικό παρατηρητήριο του Γυμνασίου – με Λυκειακές τάξεις Νικηφόρου Δράμας, σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά την διάρκειά της, θα συζητηθεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της Σελήνης καθώς και το πως θα ήταν η Γη, χωρίς το φυσικό της δορυφόρο. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Δρ. Όλγα Συκιώτη, ο Δρ. Λάζαρος Κουτουλίδης, ο Δρ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης και ο MSc Μιχάλης Δογραματζίδης οι οποίοι θα συνεισφέρουν επιστημονικά στην παρουσίαση του θέματος και στην συζήτηση με το κοινό.

Καιρού επιτρέποντος, το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου και το Αστρονομικό Παρατηρητήριο Νικηφόρου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα στρέψουν τα τηλεσκόπια τους στη Σελήνη καθώς και σε άλλα αξιοθέατα του ανοιξιάτικου ουρανού. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Επειδή οι θέσεις στην πλατφόρμα που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι περιορισμένες και ενδέχεται να μην επαρκούν για όλους τους ενδιαφερόμενους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο η οποία θα ξεκινήσει στις 20:00 και η εκδήλωση στις 20:30.

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην εκδήλωση κάνουμε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/87117862823?pwd=RXdsQXRxanlZWStLRGFocUwyRmRjUT09

Πηγή: ertnews.gr