Σε εξέλιξη βρίσκονται τα δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου από τον κ. Αντώνη Κασδοβασίλη, βετεράνο ποδοσφαιριστή και προπονητή, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα (ώρα προσέλευσης 18.00) στο γήπεδο του Ακρίτα Ν. Κρώμνης μέχρι τις 27 Αυγούστου, με ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση μιας ακόμη ημέρας. Η δράση είναι δωρεάν και η συμμετοχή ελεύθερη για όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Σχετική συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο κ. Αντώνης Κασδοβασίλης, την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής: «Από τις 8 μέχρι τις 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την εκκλησία του Αγ. Χρυσοστόμου Μητροπολίτη Σμύρνης, εδώ στη Δράμα, δωρεάν μαθήματα ποδόσφαιρου από τον γνωστό σε όλους Αντώνη Κασδοβασίλη, διεθνή βετεράνο ποδοσφαιριστή της Δόξας, του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος, και προπονητή ποδοσφαίρου UEFA Α, τα οποία μαθήματα είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία. Έτυχε να βρεθώ σε αυτά τα μαθήματα κάποια στιγμή και διαπίστωσα τη δίψα των μικρών παιδιών να θέλουν να τα συνεχίσουν.

Σε συνεννόηση, λοιπόν, με τον Αντώνη Κασδοβασίλη αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως Αντιπεριφέρεια Δράμας να πραγματοποιήσουμε σε συνέχεια αυτών των μαθημάτων και για την, αν θέλετε, ικανοποίηση των μικρών Δραμινών αθλητών και παιδιών που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, να τα συνεχίσουμε αυτά τα μαθήματα από τις 23 έως και τις 27 Αυγούστου, ενδεχομένως έως τις 28, αν οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθήσουν». «Ως Αντιπεριφέρεια Δράμας και στο πλαίσιο του κοινωνικού αθλητισμού, θέλουμε να αναλάβουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και στο μέλλον», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Από την πλευρά του ο κ. Κασδοβασίλης σημείωσε: «Είναι ένα πρόγραμμα που λέγεται κοινωνικός αθλητισμός. Έχω κάνει φέτος σε αρκετά μέρη. Ξεκίνησα από το Πλωμάρι, ήρθα στη Δράμα, στον Δήμο Νέστου, τώρα με την Περιφέρεια». Όπως είπε ο κ. Κασδοβασίλης, «αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις βελτίωσης τεχνικής, αλλά μιλάμε και στα παιδιά και τους λέμε κάποια πράγματα, φέρνω και κάποιους προπονητές, κάποια παιδιά που είναι βετεράνοι, είτε από τον Πανδραμαϊκό είτε από τη Δόξα, που είναι στο θέμα και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ακόμη και μπορούν να τους πουν πέντε πράγματα. Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχει μόνο το να παίζεις ποδόσφαιρο, είναι η αγωνιστική συμπεριφορά, οι συμπεριφορές απέναντι στους διαιτητές, στους φιλάθλους, στους προπονητές, στους συμπαίκτες σου ακόμη περισσότερο. Για να μάθουν ορισμένα πράγματα τα παιδιά, αν θέλουν να προχωρήσουν κάποιοι. Λέω σε όλα τα παιδιά, αν αγαπάτε αυτό που κάνετε, θα πετύχετε, αν δεν αγαπάτε, είναι λίγο δύσκολο να το πετύχετε».